Otomotiv Satış Sonrası Sektörü toparlanıyor! Otomotiv Satış Sonrası Kapasite Kullanımı Yüzde 85’e Çıktı!

Otomotiv Satış Sonrası Sektörü raporları.
Otomotiv Satış Sonrası Sektörü raporları.

Otomotiv Satış Sonrası Sektörü verileri, Otomotiv Satış Sonrası Sektörü raporları, Otomotiv Satış Sonrası Sektörü anketleri, Otomotiv Satış Sonrası Sektörü toparlanıyor.

Otomotiv Satış Sonrası Sektörü verileri, Otomotiv Satış Sonrası Sektörü raporları, Otomotiv Satış Sonrası Sektörü anketleri, Otomotiv Satış Sonrası Sektörü toparlanıyor. Otomotiv Satış Sonrası Sektöründe Kapasite Kullanımı Yüzde 85’e Çıktı!

Instagram Hesabım

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS), Eylül Ayı Sektörel Değerlendirme Anketi’nin sonuçlarını paylaştı. Ankete katılan üyelerden yola çıkarak elde edilen verilere göre, otomotiv satış sonrası sektöründeki üretici üyelerin kapasite kullanım oranı yüzde 84,4’e yükseldi. Bu dönemde satışlarını geçtiğimiz yılın aynı döneminde göre yüzde 19,5 artıran sektör üyeleri, üretimde yine 2019 yılının Eylül ayına kıyasla yüzde 17,5 artış yaşadı. İhracatta ise bu artış yüzde 8,8 olarak kaydedildi. Pandemi sebebiyle mobilitenin bireysel araçlara yönelmesi, ikinci el piyasasındaki hareketlilik, garanti süresi tamamlanan araçların uygun ve rekabetçi hizmet anlayışı sebebiyle satış sonrası kanalına olan ilgisinin artmasının sektöre olumlu yansıdığını belirten OSS Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özalp, “Sektörümüzdeki bu olumlu hava, üyelerimizin yarıya yakının yeni yatırımlara sıcak bakmasına olanak sağlamakta. Son üç ay içerisinde üretici üyelerimizin kapasite kullanımları yüzde 75’lerden yüzde 85’lere kadar ulaşmış durumda. Ancak, gümrük ve TSE süreçlerinde yaşanan gecikmeler ürün bulunabilirliğini günden güne zorlaştırıyor. Bu da yakın vadede tedarik zincirinde bir kırılma yaşanması endişesini arttırıyor. Önümüzdeki dönemde, mevcut sorunların giderilmesi ve ekonomide sağlanacak istikrarın üyelerimizin yeni yatırımlara kaynak ayırmasının önünü daha da açacağına inanıyorum” dedi.

Rivian Haziran 2021’de üretimine başlayacağı R1T ve R1S araçları için Pirelli Scorpion’u seçti!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba