Otomotiv yedek parça sektörü yüzde 20 büyüdü 7 milyar Euro’dan büyük bir pazara ulaştı!

Otomotiv Yedek Parça Sektörü 2022.
Otomotiv Yedek Parça Sektörü 2022.

Otomotiv yedek parça sektörü yüzde 20 büyüdü 7 milyar Euro’dan büyük bir pazara ulaştı! Otomotiv Yedek Parça Sektörü 2022.

Instagram Hesabım

Geçtiğimiz yıl 50’inci yaşını kutlayan ve 200’den fazla premium yedek parça markasının ana distribütörlüğünü yapan MOTOR AŞİN, satış sonrası otomotiv pazarı ve yedek parça sektörünün yakın geleceğine ilişkin açıklamada bulundu.

2021 yılına, bir önceki yıl gibi pandeminin küresel boyuttaki etkilerinin damga vurduğunu ifade eden MOTOR AŞİN CEO’su Saim Aşçı “Bireysel araç kullanımının artmasıyla birlikte ülkemizdeki yedek parça sektörü, 2021 yılında yaklaşık yüzde 20’den fazla büyüme göstererek 7 milyar Euro’dan büyük bir pazara ulaştı.

Yeni yılda sektörün geleceğini belirleyecek en önemli unsurlar dövizdeki volatilite ve küresel ham madde sıkıntısı olacak. Öte yandan elektriklileşme sürecinin hızlanacağı 2022-2023 yıllarında yedek parça sektörü de mekanikten dijitale ve elektroniğe doğru dönüşümde yeni bir ivme kazanacak. TOGG projesinin ülkedeki elektriklileşme sürecini hızlandıran en önemli faktör olacağını öngörüyoruz.” dedi.

Artık ikinci el arabanın hiçbir kusuru gözden kaçamayacak! Oto Ekspertizde Röntgen Dönemi Başladı!

Ham madde tedariki, tedarik ayağı da tüm sektörü etkiler
Otomotivin ülkemiz ihracatında yüzde 13 gibi önemli bir paya sahip olduğunu söyleyen Aşçı, Türkiye’nin lojistik imkanlarını en iyi değerlendiren ülkelerden biri olduğunu ve yedek parça tedarikinde kritik görevler üstlendiğine dikkat çekerken “2022’de en büyük belirleyici unsur, istikrarlı ekonomik göstergelerin oluşuyor olması. Dövizdeki volatilitenin devamı yedek parça sektörünü ciddi anlamda sıkıntıya sokacaktır. Lakin istikrar sağlanırsa talep daralması olacağını öngörmüyoruz. Diğer belirleyici unsur ise hammadde sıkıntısı. Eğer bu problem kronikleşirse ve teslimatlar gecikirse, tedarik zincirinde önemli bir ayak kırılmış olur ve tüm otomotiv sektörü olumsuz etkilenir. Yine de 2022 yılına pozitif bakmak istiyoruz. Beklentimiz, kurun regüle olması ve hammadde problemlerinin direkt olarak ülkemizi etkilememesi.” şeklinde konuştu.

Otomotiv Satış Sonrası Sektörünün yatırım iştahı azaldı! Yatırım planlayanların oranı yüzde 34’e düştü!

Araba Habercisi Şubat 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Şubat 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 37. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 37. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2022 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

Otomotiv Yedek Parça Sektörü 2022.

Otomotiv Yedek Parça Sektörü 2022.

Otomotiv Yedek Parça Sektörü 2022.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba