Yedek parça tedarik konusunda sıkıntı yaşayanların oranı yüzde 73’den yüzde 82,5’e yükseldi!

otomotiv yedek parça sıkıntısı.
otomotiv yedek parça sıkıntısı.

Yedek parça tedarik konusunda sıkıntı yaşayanların oranı yüzde 73’den yüzde 82,5’e yükseldi! otomotiv yedek parça sıkıntısı.

Instagram Hesabım

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği’nin (OSS) “2021 Yılı İkinci Çeyrek Sektörel Değerlendirme” anketine göre; katılımcıların yarıya yakının üçüncü çeyrekte yatırım planladığı ortaya çıktı. Söz konusu oran bir önceki ankette yüzde 38’e kadar gerilemişti.

Ankette sektörün yaşadığı problemeler de belirlendi. Sektörün öncelikli sorunları arasında ise “döviz kurlarındaki hareketlilik” ve “kargo maliyet/ teslimat problemleri” yer aldı. Yılın ilk çeyreğinde kur artışlarının en önemli problem olduğunu söyleyen üye oranı yüzde 94’e yaklaşırken, söz konusu oran ikinci çeyreğinde yaklaşık yüzde 67 oldu. “Kargo maliyet ve teslimat problemleri” yaşadığını söyleyen üyelerin oranı yılın ilk çeyreğinde yüzde 65 iken, bu oran da ikinci çeyrekte yüzde 55’e geriledi.

“İş ve ciro kaybı” yaşadığını anlatan katılımcıların oranı yaklaşık yüzde 29’u bulurken, söz konusu oran yılın ikinci çeyreğinde yüzde 30 oldu. “Nakit akışında yaşanan problemler”e dikkat çekenlerin oranı bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 29 olurken, ikinci çeyrekte bu oran yaklaşık yüzde 35’e yükseldi. “Pandemi sebebiyle çalışan motivasyon kaybı” yaşayanların oranı da yüzde 38’den yüzde 36’ya geriledi. Öncelikli sorunlarının “gümrükte yaşanan problemler” olduğunu belirten katılımcıların oranı da yüzde 40’dan yüzde 33’e düştü.

En büyük yükseliş ise tedarik problemlerinde yaşandı. Yılın ilk çeyreğinde tedarik problemleri yaşayanların oranı yaklaşık yüzde 73 iken, yılın ikinci çeyreğinde bu oran yüzde 82,5’e yükseldi.

İzmir’de ikinci el aracın şasi numaralarının başka bir araçla değiştirildiği teknik değerlendirmede bulundu!

Araba Habercisi Dergisi’nin Temmuz 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Temmuz 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 30. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 30. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Temmuz 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

Araba Habercisi Dergisi Temmuz 2021 Sayısında neler var?

Yeni Honda Civic Sedan modelinin fiyatı açıklandı.

Yerli Üretim Hyundai Bayon Türkiye’de satışa sunuldu.

İşte Yeni Kia Sportage. SUV sınıfında işler değişiyor.

Türkiye’de üretilen en güçlü araç: Hyundai i20 N ortaya çıktı.

Makyajlanan Opel Grandland ne zaman satılacak?

Coupe SUV Renault Arkana Hibrit çok iddialı geliyor.

Toyota Camry Hibrit Türkiye’de satışa sunuldu.

Elektrikli Renault Megane modeli tanıtılmaya başladı.

İşte yeni Volkswagen Multivan. Gelecek modellerden izler taşıyor.

Volkswagen T-Cross Türkiye’de ne zaman satılacak?

Opel Mokka Test: Küçük SUV sınıfına hareket geldi.

Ford Puma Test: Karizması gerçekten çok farklı.

MG ZS EV Test: O bir elektrikli SUV.

Renault Zoe Test: Benzin istasyonunun yolunu unuttum.

otomotiv yedek parça sıkıntısı.

otomotiv yedek parça sıkıntısı.

otomotiv yedek parça sıkıntısı.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba