OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem Açıkladı: Otomotiv Ro-Ro limanı OYAK Port Geliyor!

OYAK Port RoRo Limanı Geliyor.
OYAK Port RoRo Limanı Geliyor.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem Açıkladı: Otomotiv Ro-Ro limanı OYAK Port Geliyor! Kocaeli’nde otomotiv ihracatına hizmet edecek Ro-Ro limanı inşaatı başladı. OYAK Port RoRo Limanı, Oyak Port ihracat limanı Kocaeli, Kocaeli OYAK Port Limanı Geliyor, OYAK Port Limanı Ne Zaman Açılacak?

Instagram Hesabım

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem konu hakkında şunları söyledi: “Türkiye için önemli ihtiyaçlardan biri olan otomotiv odaklı Ro-Ro limanı inşaatı için de harekete geçen OYAK, bu çerçevede, Nippon Yusen Kaisha (NYK Line) ortaklığıyla 110 milyon dolarlık OYAK Port yatırımının temelini attı. 2021 yılının başında faaliyete geçmesi planlanan ve tamamlandığında dünyanın sayılı limanlarından biri olarak hizmet verecek OYAK Port, otomotiv sektöründe artan ihracat hacminin ortaya çıkardığı talebi karşılayacak ve bir ihracat üssü olarak hizmet verecek.”

OYAK kararlılık zamanı dedi yatırımla büyümeye odaklandı.

Ülke ekonomisini ileriye taşıyacak hamleler yapmak, ekonominin tüm aktörlerinin ortak sorumluluğudur” diyen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 2016-2020 arasını “kararlılık dönemi”olarak tanımladığını söyledi. Gerçekleştirdikleri yatırımların odak noktasına sürdürülebilir büyümeyi aldıklarını vurgulayan Erdem, OYAK’ın önümüzdeki dört yıllık yatırım planını da açıkladı.

Malatya Hekimhan’da 750 milyon dolar yatırımla kurulacak demir cevheri zenginleştirme ve peletleme tesisi. İskenderun’da kurulacak karbon siyahı fabrikası. Kocaeli’nde otomotiv ihracatına hizmet edecek Ro-Ro limanı. Manisa’da Türkiye’nin ilk zırh çeliği tesisi bu yatırımlardan sadece birkaçı.
Malatya Hekimhan’da kurulacak peletleme tesisi ve İskenderun’da yapılacak karbon siyahi yatırımlarıyla toplam 610 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek. Zırh çeliği fabrikası ise Türkiye’nin zırh çeliği ithalatını önlediği gibi ihracata da imkan sağlayacak. İnşaatına başlanan otomotiv odaklı Ro-Ro limanı OYAK Port ise bir ihracat üssüne dönüşecek.

Volkswagen Passat Ağustos 2020 Fiyat Listesi Açıklandı! Adında 200 bin TL Geçen Tek Seçenek Var!

OYAK Yurt dışında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Yurt dışında da yatırımlarına hız kesmeden devam eden OYAK, çimentoda önümüzdeki 5 yılda dünyanın ilk 5’ine girmeyi Bu amaçla, Afrika’yı büyüme alanı olarak seçen OYAK, Fildişi Sahili’nde üretime başlarken Kamerun’da ise üretime hazırlanıyor.
Tarım ve hayvancılığı, insanlığın ortak geleceği için stratejik sektör ilan eden OYAK, bitki koruma ürünlerinin Azerbaycan, Tacikistan, Özbekistan, Ürdün ve Kıbrıs’a ihracatı ile dünya şirketi olma yolunda ilerliyor.
OYAK, bu yıl, 2002 yılında çıktığı akaryakıt dağıtımı ve madeni yağ sektörüne yeniden dönme kararıyla TOTAL Oil Türkiye ve M Oil’i tüm operasyonlarıyla birlikte satın aldı. Pazarın beşinci büyük oyuncusu olan OYAK, yaklaşık 900 istasyonun sahibi oldu.

OYAK Port RoRo Limanı Geliyor.

OYAK Port RoRo Limanı Geliyor.
OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba