Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Twizy Contest Yarışması’na Ev Sahipliği Yaptı

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Twizy Contest Yarışması
Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Twizy Contest Yarışması

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Twizy Contest Yarışması nedir? Renault Grubu’nun dünya çapında başlattığı Twizy Contest tasarım ve yaratıcılık yarışmasının Türkiye ayağının finali Oyak Renault Otomobil Fabrikalarında gerçekleşti. Yarışmanın birincisi TWIZY Tourism: Discover the City with TWIZY projesi ile Bluezy takımı seçildi. Birinci seçilen Bluezy takımı, 14 Ekim’de, Renault Grubu’nun Paris’teki inovasyon ve mühendislik merkezinde gerçekleşecek dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Twizy Contest Yarışması finali yapıldı.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

RENAULT Grubu’nun, 2018 yılında dünya çapında faaliyet gösterdiği ülkelerde başlattığı ve toplumların mobilite ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi hedefleyen genç yeteneklerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına imkan sağlayan Twizy CONTEST 2019 yarışmasının Türkiye birincisi belli oldu. Yarışmanın birincisi TWIZY Tourism: Discover the City with TWIZY projesi ile Bluezy takımı seçildi.

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Twizy Contest Yarışması, Araba Habercisi Dergisi.

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Twizy Contest Yarışması
Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Twizy Contest Yarışması

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Yeni Ford Ranger Raptor Nefes Kesici Bir Pickup Olmuş! 10 İleri Otomatik Bile Var!

Yeni Ford Ranger’da kullanılan yeni 2.0 litre EcoBlue turbo dizel motor performansla yakıt verimliliğini bir arada sunuyor. Bu motor giriş seviyesinde 170 HP güç ve 420 Nm tork üretiyor ve 8,3 lt/100 km yakıt tüketiyor. Aynı motorun bi-turbo versiyonu 213 HP güç ve 500 Nm tork üretiyor. Bu versiyon 9,2 lt/100 km yakıt tüketiyor.

Optimize edilen kompakt boyutlu turbo besleme sayesinde yeni motor yerini aldığı 2,2 litre hacimli TDCi motora kıyasla özellikle alt devirlerde daha yüksek hava iletimi gerçekleştiriyor ve böylece tüm devir aralıklarında daha canlı ve atak bir sürüş hissi sunuyor. Ürün gamının tepe noktasını oluşturan bi-turbo versiyonda her iki turbo besleme alt devirlerde yüksek tork üretimi için seri çalışıyor. Üst devirlerde küçük turbo devreden çıkarken büyük turbo yüksek güç üretimi için çalışmaya devam ediyor.

Vites yolları belirgin ve vites geçişleri yumuşak altı ileri manuel şanzıman dışında 170 HP ve 213 HP versiyonları bu sınıfta benzersiz 10 vitesli otomatik şanzımanla donatılabiliyor. Daha geniş aralıklı oranlar ve şanzımanın değişen koşullara adapte olmasına izin veren gerçek zamanlı uyarlanabilir vites değişimleri gibi özellikler farklı sürüş koşullarında mümkün olan en iyi performans, yakıt verimliliği veya akıcı sürüş özelliklerini tesis etmeye yardımcı oluyor. Ford’un gerçek yaşam sürüş koşullarına göre belirlediği verilere göre yeni dizel motor yerini aldığı motora kıyasla manuel şanzımanla kullanıldığında yüzde 4 yeni 10 vitesli otomatik şanzımanla kullanıldığında yüzde 24’e varan yakıt ekonomisi sağlıyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba