Farklı Bir SUV Daha Hayatımıza Katıldı! Porsche SUV modelleri arasına Cayenne Coupe’yi ekledi!

Cayenne satışlarını artırmak isteyen Porsche, Mercedes-Benz GLE Coupe ve BMW X6 modeline esaslı bir rakip olabilecek Cayenne Coupe modelini tanıttı. Porsche Cayenne Coupe

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Araba Test, Otomobil Test, Porsche Yorum, Porsche Coupe detayları haberde.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Alman otomobil üreticisi bu modeliyle, rakipleri içinde en sportif görünme iddiasında. Porsche CEO’su Oliver Blume, yaptığı değerlendirmede Cayenne Coupe için ‘daha agresif, sportif ve duygulara hitap eden’ olarak tanımladı.

Cayenne Coupe modelinin fiyat etiketi, Cayenne modelinden daha yüksek olacak. Sonbaharda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki showroomlarda yerini alacak olan Cayenne Coupe’nin fiyatının 76.550 $ olması bekleniyor. En güçlü versiyon olan Cayenne Turbo Coupe’nin fiyatı ise 131.350 $ olacağı beklentiler arasında. Her halükarda Cayenne Coupe modelinin fiyatı Cayenne modelinden yüksek olacak. Porsche Cayenne Coupe, BMW X6’nın yarattığı Coupe-SUV segmentinde Audi Q8, Mercedes GLE Coupe ve BMW X6’ya ciddi bir rakip olacak.

Macan’ın 10.733 adetlik satışının ardından Porsche modellerinin Amerika satış rakamları arasında ikinciliği alan Cayenne, çıkarmış olduğu Cayenne Coupe modeliyle satışlarını daha da artırmayı planlıyor. 2013 yılındaki 18.507 adetlik Cayenne satışının ardından BMW, Audi, Mercedes, Jaguar ve Land Rover ile kızışan rekabette konumunu yeniden güçlendirmek istiyor.

Cayenne Coupe’nin tasarımsal özelliklerinde, arka dizaynın daha keskin hatları, adaptif spoiler, özel arka koltuklar ve karbonfiber olarak da tercih edilebilen panoramik cam tavan dikkat çekiyor. Arka bölüm tasarımında, plaka kısmının tampona alınmasıyla aracın daha alçak bir görünüme kavuşması sağlanmış. Teknik verilerine gelince,  Cayenne Coupe iki motor seçeceğiyle sunulacak. 3.0 litrelik turbo V6 motor seçeneğinde 355 hp güç ve 0-100 km. hızlanmasını 5.7 saniyede tamamlıyor. En güçlü versiyon olan diğer motor seçeneğinde ise 4.0 litre çift turbo V8 motorla, 541 hp güç ve 0-100 hızlanması sadece 3.7 saniye.

[irp posts=”3002″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mart 2019 Sayısı Çıktı Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz”]

Porsche Cayenne Coupe

İzlediniz mi? 1 Kadın 1 Erkek Güvenli Araba Kullanma Teknikleri Videosu Kanalımızda Yayında!

Porsche Cayenne Coupe
Porsche Cayenne Coupe

Porsche Yorum, Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Cayenne Yorum, Cayenne Coupe Yorum, Araba Test, Otomobil Test

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba