Artan Küçük SUV Rekabetinde Yeni Renault Captur Hibrit Seçeneğiyle Oldukça İddialı!

Renault Captur Hybrid Yorumları Neler?
Renault Captur Hybrid Yorumları Neler?

Yeni Renault Captur küçük SUV segmentinde daha geniş bir alıcı kitlesine hitap etmek ve üst sırada kalmak için daha büyük ve gelişmiş bir iç mekana sahip oldu. Ayrıca Captur yeni neslinde hybrid model de sunacak. Bu sayede hybrid olan ilk Renault modeli olacak. 1.6 litrelik benzinli motorla çalışacak olan iki elektrikli motora sahip plug-in hibrit Captur, 150 beygir güç üretecek. Sadece elektrikli 45 km yol yapabilecek. Renault Captur Hybrid Yorumları Neler?

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Renault-Nissan ortaklığından doğan yeni bir platform olan CMF-B altyapısı, son nesil Clio’dan sonra yeni Captur’da da kullanıldı. Yeni platformla beraber Captur 50 kg. daha hafifletildi. Bu sayede de yakıt verimliliği en üst seviyeye çıktı. Ayrıca yeni platform sayesinde aerodinamik özellikler de gelişti.

Renault yeni Captur’da tasarımsal değişiklikler de yaptı. Kompakt crossover olmasına rağmen daha fazla SUV vurgusu için kullanılan alüminyum detaylar dikkat çekti. Captur’da kullanılan yeni nesil kompozit bagaj kapağı ve alüminyum gövde ile modeldeki hafiflemeler gerçekleşti.

Renault Tasarım Şefi Christophe Dupont Neler Dedi?

Renault Tasarım Şefi Christophe Dupont yaptığı açıklamada, otomobil üreticilerinin özellikle kompakt crossover segmentindeki müşterilerin bir üst segmentteki bir model tercihine karşılık vermeye çalıştıklarını belirtti. Bu yüzden de Captur modelinde daha üst segment bir model yapmaya çalıştıklarını ekledi. Bu sayede de daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedeflediklerine vurgu yaptı.

Yeni Captur 4228 mm. olan bir önceki neslinden 110 mm. daha uzun. 20 mm. artan dingil mesafesi sayesinde de iç hacmi genişledi. Bagaj hacmi 81 litre arttırılarak 536 litreye çıkartıldı. Yeni Renault Captur’un iç mekanı lüks beklentileri karşılıyor.  9.3 inçlik dokunmatik ekranıyla da teknolojik beklentileri karşılamaya hazır durumda.

Renault Captur ilk kez 2013 yılında tanıtıldı. Avrupa’da, Volkswagen T-Roc onu yakalayana kadar kendi segmentinde en iyi modeldi. Kompakt crossover modelleri arasında azılı rekabet şimdi daha da çetin olacak. Renault Captur ilk tanıtıldığı zaman tek bir rakibi vardı; o da Nissan’ın Juke modeliydi. Şimdi ise 20’den fazla rakibi var. Artan rekabet ortamında yenilenen Renault Captur’un neler yapacağı merakla bekleniyor.

Renault Captur Hybrid Yorumları Neler? Araba Habercisi Dergisi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba