2019’da Küresel Otomotiv Pazarında %1.6 Oranında Küçülme Olması Bekleniyor!

Renault Grubu Satışlar 2019
Renault Grubu Satışlar 2019

Renault Grubu Beklentileri Açıkladı: 2019’da küresel pazarda %1.6 oranında bir küçülme olması bekleniyor. Renault Grubu Satışlar 2019

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Haberleri, Araba Yorumları, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Renault Ciro, Dacia Ciro, Renault Mais, Oyak Renault

Araba Habercisi Dergisi

Youtube.com/msemedya

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışının sorunlu olmaması durumunda Avrupa pazar büyüklüğünün sabit kalması da Renault Grubu tarafından öngörülüyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Uluslararası düzeyde, Rusya pazarının yaklaşık yüzde 3 (önceki döneme göre %3 artış) ve Brezilya pazarının da %10 oranında büyümesi bekleniyor. Bu bağlamda, Renault Grubu 2019 yılına yönelik hedeflerini koruyor:  Grubun cirosunu artırmak, Grubun faaliyet karını yaklaşık %6,0’ın civarında tutmak, Otomotiv faaliyetlerinden pozitif nakit akışı elde etmek.

Renault Grubu’nun dünya çapındaki satışları (binek otomobilleri + hafif ticari araçlar) ilk çeyrekte pazardaki % 7.2 ’lik düşüşle birlikte % 5.6’ya geriledi. Buna rağmen pazar payı direnç göstererek %4.1 oldu (2018 yılı 1. çeyreğine göre + 0.1 arttı).

Avrupa’da Renault Grubunun satışları, pazardaki %2.4’lük düşüşe rağmen Clio, Yeni Duster, Zoe ve LCV modellerinin güçlü satış performansı sayesinde %2.0 artış kaydetti.

Renault Grubu’nun Brezilya’daki satışları %29.4 oranında arttı ve %8.9 düzeyindeki rekor pazar payına ulaştı. Kwid modeli bölgedeki başarısını sağlamlaştırdı.

Rusya’da, pazarın ve Renault Grubu satışları 2018’e göre neredeyse sabit kaldı ve pazar payı %28.5 oldu. Lada Granta bu piyasada en çok satan araç oldu.

Renault Grubu, pazarın yüzde 49 daraldığı Arjantin’de ve yüzde 44 daraldığı Türkiye’de pazar payını artırmayı başardı.

İran’da ABD’nin yaptırımlarının yürürlüğe girmesi grubun Ağustos 2018’den bu yana satışlarını durdurmasına neden oldu.

Çok yakında Avrupa’da Yeni Clio, Rusya’da Arkana, Hindistan’da Triber ve Çin’de City K-ZE olmak üzere yeni ürünlerin lansman hazırlıkları sürüyor.

[irp posts=”3800″ name=”Audi A7 Sportback 50 TDI Quattro Testim Youtube MSE Medya Kanalında Yayında!”]

Renault Grubu Satışlar 2019

Araba Habercisi Dergisi

Audi Q8 Testi Murat Tosun

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba