Eski VAG Grubu CEO’su Yeni Renault CEO’su oldu

Renault Yeni CEO Luca de Meo
Renault Yeni CEO Luca de Meo

Renault Yeni CEO Luca de Meo, Renault’nun Yeni CEO’su, Renault Yeni CEO adayı Luca de Meo, Renault’nun Yeni CEO’su Kim Olacak, Luca De Meo Renault CEO’su oluyor.

Renault Perşembe günü yapılacak olan büyük ittifak toplantısı öncesinde Yeni CEO’sunu açıklayacak, haberleri çıkmıştı. Ve karar açıklandı. Eski VAG Grubu CEO’su Yeni Renault CEO’su oldu. Perşembe günü Renault, Nissan ve Mitsubishi yöneticileri bir araya gelecek. İttifak Carlos Ghosn olayının aşıldığını ve hızlıca işe dönülmesi gerektiğini konuşacak. Bu toplantıdan tamam mı devam mı kararı çıkacak.

Renault yönetim kurulu tarafından VAG Grubu CEO’larından olan Luca de Meo’nun Fransız Markanın yeni CEO’su olduğu açıklandı. Seat CEO’su Luca de Meo bu teklifi kabul etmek için İspanyol Seat ile yollarını ayırmıştı. Beklenen oldu ve Luca de Meo Renault’nun Yeni CEO’su oldu.

Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız.

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

İtalyan olan Luca De Meo, CEO’su olduğu Seat markasını karlı kıldığı için Renault’nun dikkatini çekti. İspanya markasını karlı kılması yolundaki başarısından dolayı Meo, Renault CEO adayları arasından favori olarak ön plana çıktı. Ayrıca Fransızca biliyor ve VAG Grubu’na geçmeden önce Toyota ve Fiat’ta çalıştı. Luca De Meo kariyerine ilk olarak Renault markasında başladı. Renault’nun yeni CEO’su Luca De Meo Türkiye’yi de yakından tanıyor. Luca De Meo Türkiye otomotiv pazarını yakından tanıyan isimlerden. Seat CEO’luk görevini bırakan Luca de Meo ile ilgili kesin bilgi açıklanmış oldu.

2020 Honda Civic Sedan Kampanya Detayları Belli Oldu

Renault Markasının Yeni CEO’su Luca de Meo.

PSA Grubu’ndan Renault Grubu’na müthiş tranfer.

PSA Grubu’ndan Renault Grubu’na müthiş tranfer. Renault çok önemli bir transfer daha yaptı.
3008 gibi Peugeot’nun dönüm noktası olan, sonrasında grubun diğer markalarına da can suyu veren EMP2 platformunun yaratıcısı Renault’ya geçti. Gilles Le Borgne, bundan sonra Renault Grubu’nda mühendis ekibini yönetecek. Yeni geliştirecekleri ve iddialı Renault yeni platformu olacak çalışmayı çok merak ediyorum.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba