Seat’ın Amiral Gemisi SUV Tarraco’nun Detayları Belli Oluyor! 190 Beygir Üretiyor!

Seat Tarraco Yorumları

Seat’ın amiral gemisi Tarraco’nun detayları belli oluyor. Arona ve Ateca’nın ağabeyi olan Tarraco, markanın en büyük SUV’u unvanını elde ediyor. Standart olarak 5 koltuklu olan Tarraco, 7 kişilik koltuk seçeneğini de opsiyonel olarak sunuyor. Seat Tarraco modeliyle beraber model gamındaki araçlarla Avrupa pazarının %80’inine hitap ediyor. Seat Tarraco Yorumları

Araba Dergisi, Araba Yorum, Araba Test, Araba Haber, Araba Yenilikleri, Araba Kampanyaları, Seat Yorum, Seat Tarraco Yorum, Seat Tarraco Özellikler

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Dünya çapında 2018 yılında toplam 517.600 adetlik satış gerçekleştiren Seat, 2017 yılına göre %10,5 oranında artış yakaladı.

Yeni Seat Tarraco ile birlikte 7 kişilik, geniş iç hacme sahip, kullanışlılığa önem veren ve yüksek oturuş pozisyonunun keyfini sürecek sürücüleri hedefliyor. Seat, Tarraco ile sportif ve kalite hissi arasında güzel bir denge tutturmayı başarmış.

SUV segmentinin genişlemesiyle beraber Tarraco modeli Seat için kilit rol oynuyor. SUV segmentindeki mevcut 3 modeli ile birlikte Seat da iddiasını ortaya koyuyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Tarraco ismini Seat tutkunları buldu

Tarraco ismi ise Seat tarafından ilginç bir şekilde belirlendi. Twitter üzerinden açılan #SEATseekingName yani ‘Seat isim arıyor’ adlı hastag kullanılarak yarışma yapıldı. Seat fanları ve otomobil tutkunlarının isim önerileri içinden modelin yeni ismi seçildi. İspanya’da bulunan Tarragona kentinden ilham alınarak modelin ismi Tarraco oldu. Şehrin tarihi ve kültürel mirasıyla birlikte dinamik ve maceracı yapısı ilham kaynağı oldu. Yapılan oylama sonucunda 146.000 Seat tutkununun oyu Tarraco ismi için oldu ve modelin ismini oluşturdu.

Seat Yönetim Kurulu Başkanı Luca de Meo yaptığı açıklamada, 2015 ile 2019 yılları arasında 3.3 milyar Euro yeni modellerin geliştirilmesi için yatırım yaptıklarını ve model gamlarını genişlettiklerini belirtti. SUV modelleri ile birlikte Seat ailesine daha fazla müşteri katıp genişlemeyi hedeflediklerini de ekledi.

Seat Tarraco Özellikleri

Seat Tarraco 4.735 mm uzunluk, 1.839 mm genişlik ve 1.674 mm yüksekliğe sahip boyutlarıyla göze çarpıyor. Karakteristik bir ön dizayna sahip olan model, markanın üçgensel LED gündüz farlarıyla da dikkat çekiyor. İç mekanda ise 10 inçlik Virtual Cockpit dijital gösterge ile oldukça şık bir iç mekan sunan Seat Tarraco, orta konsolda ise 8 inçlik ekrana sahip bir multimedya sistemi sunuyor.

İlk etapta dört farklı motor seçeneği bulunan model 150 beygirlik 1.5 litrelik TSI benzinli motorla önden çekiş ve 6 ileri manuel vitesi giriş seviyesinde sunacak. Diğer seçenekler ise 2.0 litrelik TSI 190 beygir gücünde ve dört çeker 7 ileri DSG otomatik vites ile sunulacak. Dizel motorlarda ise 2.0 litrelik 150 ve 190 beygirlik seçenekler mevcut olacak. Her iki seçenekte de dört tekerlekten çekiş sistemini sunacak olan Seat, bu motor seçeneklerinde ise 7 ileri DSG şanzımanını standart olarak sunacak. Ayrıca ilerleyen zamanlarda ise alternatif yakıt teknolojileri sunacağını söyleyen Seat yetkilileri, detay vermese de hibrit Tarraco’nun gelebileceğini tahmin etmek zor değil.

[irp posts=”3642″ name=”30 Milyonuncu Volkswagen Passat Üretildi! 30 Milyonuncu Olarak Üretilen Araba Satılmayacak!”]

Seat Tarraco Yorumları

Araba Habercisi Dergisi

Yeni Toyota RAV4 Hibrit Mayıs Başında Satışa Sunuluyor! Tüm Detaylarını Yazdım!

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba