Araba Kiralamada lükse talep arttı! Şirketler talep artışına yetişmek için filolarını genişletiyor!

Sentez Filo lüks kiralık araç
Sentez Filo lüks kiralık araç

Araba Kiralamada lükse talep arttı! Şirketler talep artışına yetişmek için filolarını genişletiyor! Sentez Filo lüks kiralık araç.

Instagram Hesabım

Türkiye’de birçok farklı sektörü olumsuz etkileyen pandemi oto kiralama sektörüne pozitif yansıdı. Patronlar ve üst düzey yöneticilerin tercih ettiği lüks oto kiralamada şirketler talep artışına yetişmek için filolarını genişletiyor. En çok Mercedes-Benz, Porsche, Audi markaları tercih edilirken bazı modellerde aylık kiralama bedeli 75 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor. Sentez Filo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Çınar, “Pandemiyle birlikte adeta özellikle lüks araç segmentinde kiralamalarda patlama yaşanıyor” dedi.

2020 şubatında Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının görülmesi ve sonrasında gelen tedbirlerin ilk etkilediği sektörler arasında oto araç kiralama sektörü yer aldı. Buna rağmen Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği’nin (TOKKDER) raporuna göre Türkiye’de gerçekleşen yeni otomobil satışları 2019 yılının aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 70 oranında arttı.

Operasyonel araç kiralama sektörü 2020 yılının dokuz aylık döneminde Türkiye’de satılan yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 7,5’i olan 29 bin adet yeni aracı filosuna kattı. Bu dönemde, 5,6 milyar TL’lik yeni araç yatırımı yapan sektörün aktif büyüklüğü ise 31,5 milyar TL’ye ulaştı.
Bu noktada en çok rağbet görenler ise lüks araç segmenti oldu.

Sentez Filo Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Çınar, 550 civarında Mercedes, Porsche, markalardan oluşan filoya sahip oldukları halde pandemide artan talebe yetişemedikleri için araç sayılarını artırmaya devam ettiklerini ve bu seneyi 170 milyon TL ciro ile kapatmayı hedeflediklerini ifade etti.

Haluk Çınar; “Aylık 75 bin liraya ulaşan rakamlarımız var bazı araçlarımızda. Ama bunun yanında müşterilerimiz personeli ya da başka bir işi için alt-orta segmentte bir araç istediğinde onları kırıp başka şirketlere yönlendirmemek adına 4 bin 500 liraya da az da olsa kiraladığımız aracımız var” açıklamasını da yaptı.

0 km Volkswagen Passat Ekim 2021 fiyat listesi nasıl? Bu fiyatlar 20 Eylül’den itibaren geçerli olan liste!

Araba Habercisi Ekim 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 33. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 33. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Ekim 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

Sentez Filo lüks kiralık araç.

Sentez Filo lüks kiralık araç

Sentez Filo lüks kiralık araç

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba