Elektrikli Skoda Citigo Tek Şarjla 250 Km Yapıyor!

Skoda Citigo, Elektrikli Skoda Citigo, Skoda CitigoE, Skoda Elektrikli Modeller, Skoda Citigo elektrikli. Skoda CITIGOe iV Tanıtıldı.

Modern şehirler için başarılı bir araç olan yeni Skoda CITIGOe iV, mevcut benzinli modelin sahiplerine ve alıcılarına makyajlanmış olan yeni iki modeli ile aşina oldukları bir deneyim sunacak. Her iki model de aynı aküye ve elektrik motoruna sahiptir. Yeni akü ve elektrikli motorun eklenmesine rağmen CITIGOe iV, arka koltukları normal pozisyondayken 250 Litre ve katlanmış pozisyonda iken 923 Litre olan standart benzinli model ile aynı bagaj kapasitesine sahiptir. Skoda CITIGOe iV Tanıtıldı.

youtube.com/msemedya

Şasi tabanına monte edilen ve sadece 1,1 x 1,7 m ölçülerinde olan Yeni Skoda CITIGOe’nin elektrikli bataryası, 36,8 kWh kapasiteli olmakla beraber 60 amperlik lityum iyon pile sahiptir. Toplam 148 hücreye sahip olan bataryasıyla 250 kilometrelik bir menzil sağlamaktadır. Her iki model de ev veya iş yerinde standart bir prize takılarak şarj edilebilir. SE L modeli, 40 kW DC hızlı bir şarj cihazına bağlı bir CCS (Kombine Şarj Sistemi) şarj kablosu kullanılarak çok daha hızlı bir şekilde şarj edilebilir. CCS ile şarj edilirken CITIGOe’nin pili yaklaşık 60 dakika içinde %80 şarj edilebilir.

Yeni CITIGOe’nin elektrikli motoru, başarılı bir çeviklik ve hızlanma sağlayan anlık 210 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanması 12,5 saniye olan bu aracın maksimum hızı ise 130 km/s’dir. Tüm elektrikli araçlarda olduğu gibi seri bir gaz tepkisi sunuyor. Aynı zamanda şehir içindeki tüm durumlara uyum sağlayarak sorunsuz bir sürüş deneyimi sunar.

CITIGOe serisinin başlangıç donanım seviyesi SE olarak belirlendi. Bu modelde geliştirilmiş klima sistemi, üç kollu şık deri direksiyon simidi ve aynı zamanda uzaktan kumandalı merkezi kilitleme sistemi bulunmaktadır.

Her iki modelde de araç sahiplerinin kendi araçlarını kontrol etmelerini sağlayan telefon uygulaması SKODA Connect bulunur. Bu uygulama araç sahiplerinin ne zaman isterlerse pil durumunu kontrol etmelerine yarar.

Skoda CITIGOe iV Tanıtıldı. Skoda Elektrikli Citigo özellikleri neler? Elektrikli Skoda modelleri geliyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba