Skoda Superb Plug-In Hibrit Modeliyle 15 bin Adet Satmayı Planlıyor! Elektrikli Menzili 55 km!

Skoda Superb plugin hybrid menzili.
Skoda Superb plugin hybrid menzili.

Skoda, diğer tüm otomobil üreticileri gibi modellerini elektriklendirmeye çalışıyor. Bu kapsamda 2022 yılına kadar 10 elektrikli model tanıtacağını daha önce paylaşmıştı. Bunlar arasında bu yıl tanıtılan tamamen elektrikli Citigo modeli de yer alıyor. Üretimine başladığı ve satışlarında iddialı olduğu diğer modeli ise plug-in hibrit versiyonlu Superb modeli olarak öne çıkıyor. Skoda Superb plugin hybrid menzili.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Skoda, plug-in hibrit Superb’in yıllık satış adetlerinin 15.000 civarında olmasını bekliyor. Hedef pazarları ise Almanya, İngiltere, İsveç ve Çekya olarak öne çıkıyor. Skoda, plug-in hibrit Superb’in üretimini Çekya’da Kvasiny şehrinde bulunan fabrikasında yapıyor. Superb’in plug-in hibrit versiyonu için konulan 15.000 adetlik satış hedefi, toplam Superb satışının %20’sini oluşturuyor. Bu da Skoda’nın yenilikçi teknolojilere müşterilerin ilgilerine ne kadar güvendiğini gösteriyor.

Skoda Superb plug-in hibrit versiyonunda 1.4 litrelik benzinli motora eşlik eden elektrikli motorla birlikte 218 beygir güç sunuluyor. Skoda Superb plug-in hibrit sadece elektrikle 55 kilometrelik de bir menzil sunuyor. Modelde kullanılan bataryalar aynı zamanda VW Passat plug-in hibrit versiyonunda da kullanılacak. 6 ileri DSG otomatik şanzımanla gücünü yere aktaran Skoda Superb plug-in hibrit, henüz resmi değerler olmasa da Skoda’nın açıkladığı kadarıyla 40 g/km gibi oldukça çevreci bir emisyon değerine sahip. Skoda Superb plug-in hibrit versiyonunun Avrupa satış fiyatı ise 41.000 Euro olarak açıklandı.

Skoda Superb plug-in hibrit versiyonu eğer 15.000 adetlik satış rakamını Avrupa’da yakalarsa, en çok satan ikinci plug-in hibrit model ünvanına da sahip olacak. Şu anda en çok satan plug-in hibrit model ise 24.038 adetlik satış rakamıyla Volvo XC60. Plug-in hibrit versiyonlu modellerin Avrupa’daki toplam satış adetleri 2018 yılında 157.000 adet olarak gerçekleşmişti. 2019 yılı için ise 220.000 adetlik satış bekleniyor.

Skoda Superb plugin hybrid menzili. Araba Habercisi Dergisi.

Ferrari’nin SUV Modelinin Adı Belli Oldu! Ferrari’nin Ortadan Motorlu SUV Modeli Geliyor!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba