İşte Skoda Octavia vRS Plug-in Hibrit! Onu satın alacak olanlar çok şanslı!

Skoda Octavia vRS Hybrid
Skoda Octavia vRS Hybrid

Skoda Octavia vRS Hybrid, Skoda Octavia vRS hibrit, Yeni Skoda Octavia RS hibrit, 2020 Skoda Octavia RS hibrit, Skoda Octavia Hibrit.

Bu araba son dönemlerde gördüklerim arasında en iyilerden! İşte Skoda Octavia vRS Plug-in Hibrit! Skoda Octavia vRS Hybrid, Skoda Octavia vRS hibrit, Yeni Skoda Octavia RS hibrit, 2020 Skoda Octavia RS hibrit, Skoda Octavia Hibrit.

Instagram Hesabım

Skoda Octavia vRS Plug-in Hibrit 1.4 TSI 150 PS ve 85-kW elektrik motoruyla 245 PS ve 400 Nm sunuyor. Sadece bu veri bile insanın ağzının suyunu akıtıyor. Hem elektrik hem de iddialı TSI motorun kabiliyetinden yararlanan araç son derece iddialı performans verilerine sahip. Ancak bu veriler arasında benim en çok ilgimi çeken açıklanan ara hızlanma sonucu oldu. Skoda tarafından açıklanan bilgiye göre 80 – 120 km/s ara hızlanma için 2.2 saniye yeterli olacakmış. Gerçekten bu veri özellikle sollama istekleri sırasında sürücünün istediğini tam olarak almasını sağlayacak değerlerden biri. Performans açısından baktığım zaman 0 – 100 km/s hızlanması için 7.3 saniyenin yeterli olduğunu görüyorum. Skoda Octavia vRS Plug-in Hibrit modelinin son hızıysa 225 km/s (sınırlanmış) olarak açıklandı.

Skoda Octavia vRS Hybrid Menzili kaç km?

Hibrit bir performans makinesi olmasının avantajını 60 kilometre boyunca sadece elektrikli olarak gidebilmesiyle net olarak gösteriyor. E-gürültü adı verilen sistem 50 km/s hıza kadar belirli bir gürültü üreterek yayaların ve bisikletlilerin elektrikli OCTAVIA iV’yi daha çabuk ve daha kolay duymalarına yardımcı oluyor. Standart ev prizlerinden 0’dan yüzde 80’e kadar pilleri şarj etmek için 3 saat 45 dakikanın yeterli olduğu da açıklanıyor. Pillerin yüzde 100 dolumu için 5 saat gerekiyor. Yani eve gelip aracı şarja taktığınız zaman sabah uyandığınızda 60 kilometre boyunca sadece elektrikle ilerleyebilecek batarya gücüne sahip oluyorsunuz. Üstelik bataryaları kullanırken yani sadece elektrikle ilerlerken 140 km/s’ye kadar hıza çıkabiliyor. Yolda ilerlediğiniz süre boyunca da fren enerjisinin geri kazanımı ile bataryalar şarj olmayı sürdürüyor.

Skoda Octavia vRS Hybrid hayal kırıklığım ne oldu?

Tasarım konusunda çok fazla söze de gerek bırakmıyor. Performans makinesi olduğunu tasarımın tüm detaylarında net bir şekilde gösteriyor ve onu görenlerin ne olduğunu anlamasını sağlıyor. Yaşam alanı tasarımı mı? İşte burada hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Neredeyse tüm markaların yaptığı gibi diğer modellerden ayrışmayan bir yaşam alanı tasarımı karşıma çıkıyor. Nerede o eski performansı yüksek makinelerde görmeye alışkın olduğumuz farkla tasarımlar diye düşünmeden edemiyorsunuz. En azından koltukları ya da direksiyon simidi daha sportif olabilseydi. Ama maliyet kaygıları artık bize bunu yaşatıyor.

Skoda Octavia vRS Hybrid ne zaman satılacak?

Kasım başında Avrupa ülkelerinde satışa sunuluyor. Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı daha standart Octavia bile gelmediği için belirsizliğini koruyor.

Araba Habercisi Dergisi Kasım Sayısı çıktı! Araba Habercisi Dergisi’nin 22. Sayısı Nerelerden Okunur?

Araba Habercisi Dergisi Kasım 2020 Sayısı’nda neler var? Araba Dergileri Araba Habercisi Kasım.

Teknoloji Dergisi GoToTechno hediyesiyle birlikte yayınlanan Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım sayısı her zaman olduğu gibi keyif almanızı sağlayacak bir sayı oldu.

Yeni Renault Captur çok iddialı geldi! İşte Yeni Captur’un tüm özellikleri.

Yerli üretim yeni Hyundai i20 satışa sunuldu. Küçük HB sınıfından önemli pay alır.

Yetkili satıcıları gittiğiniz zaman neden araba bulamıyorsunuz? İşte cevabı.

Yeni Opel Crossland gösterildi! Adındaki X’i bırakmanın dışında neleri yeni?

Ferrari’nin en son yeniliği olan Portofino M’nin özellikleri neler?

Yeni Mercedes Benz GLA Murat Tosun test yorumları nasıl?

Honda SUV e:concept ortaya çıktı. Tasarımı çok dikkat çekiyor.

Suzuki SX4 S-Cross Türkiye’de satışa sunuldu. İşte satış fiyatı.

Yeni Renault Symbol tanıtıldı! Orta gelirli aileler için çok iyi seçenek olacak.

Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea Sedan dizel otomatiği Murat Tosun test etti.

Yeni Volkswagen Tiguan Türkiye’de satışa sunuldu!

Skoda Octavia vRS Hybrid

Skoda Octavia vRS Hybrid

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba