Dev Otomotiv Endüstrisinin Yıkılmayan Miniği Smart Çin’de Yeniden Doğmak İçin Hazırlanıyor!

Smart Daimler Geely Ortaklık

Dünya otomobil devi Daimler çatısı altında, 20 yıldır faaliyet gösteren Smart bir türlü beklentileri yerine getiremedi. Genellikle değişik renk çeşitleri ve alışılmışın dışındaki tasarımlarıyla şansını deneyen marka, yıllardır beklenen başarıya ulaşamadı. Smart Daimler Geely Ortaklık

Araba Dergisi, Araba Haber, Araba Yorum, Araba Yenilikleri, Araba Test, Araba Sürüş, Otomobil Dergisi, Otomobil Haber, Smart Haber, Smart Yorum, Smart Ortaklık

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Şimdi Daimler stratejisini yeniden değiştiriyor. Alman marka, Çinli Geely Holding ile işbirliğine giderek, dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin’de tüm modelleri elektrikli olan bir marka haline gelmeyi planlıyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Fransa’nın Hambach kentindeki fabrikasında üretmek yerine Çin’de fabrika kurup 2022 yılından itibaren global satışlarını bu fabrikadan yapmayı hedefliyor. Bankhaus Metzler’den Analist Juergen Pieper yaptığı açıklamada, bu hamlenin Smart’ın son şansı olduğunu belirtiyor. Daimler’in yıllardır Smart’a yaptığı yatırımların boşa çıkmaması için çıkış yolu aramasını da mantıklı bulduğunu ekliyor.

Daimler gibi çok satılan sedanları üreten bir grup için de Smart, cesurca konfor alanlarının dışına çıktıkları bir marka. İsviçreli ünlü saat markası Swatch ile yaptıkları işbirliğiyle üretilen iki koltuklu araçlar, şehir içinde 2 tonluk araçlar için iyi bir alternatif olarak piyasaya sunulmuştu. Avrupa’da fena rakamlara ulaşmamış olsa da özellikle Amerika gibi pikap ve SUV hakimiyetinin olduğu yerlerde istenen başarıyı yakalayamadı.

Daimler, Smart markasını 1998 yılında tanıttı. 10 yıl sonra 2008 yılında da ABD’de satışlara başlamış olmasına rağmen hala global hedefi olan yıllık 200.000 araç satışına ulaşabilmiş değil.

En büyük problemler ise Smart’ın şehir içi arabası olması için çok pahalı, aile arabası olması için de çok küçük olması. Pahalı olmasındaki en büyük pay da Avrupa’da üretim maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca Fiat 500, Toyota Aygo, Skoda Citigo, Mini Cooper gibi alternatif modellerle de rekabet etmek zorunda.

[irp posts=”3557″ name=”Renault XM3 Inspire Adı Verilen Coupe SUV Seneye Yollara Çıkıyor! Arkana Baz Alınmış!”]

Smart Daimler Geely Ortaklık

Araba Habercisi Dergisi

Yeni Toyota RAV4 Hibrit Mayıs Başında Satışa Sunuluyor! Tüm Detaylarını Yazdım!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba