Alman Firma Güneş Enerjili Arabasıyla Çok İddialı

Elektrikli Otomobiller 2020, Elektrikli Arabalar 2020, Elektrikli Araçlar 2020, Sono Motors Güneş Enerjili Araba, Sono Motors Elektrikli Araba, Sono Motors Sion Elektrikli Araba.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Alman Sono Motors Güneş Enerjili Araba Yaptı. Sono Motors Sion Elektrikli Araba Özellikleri Neler?

Alman Sono Motors Güneş Enerjili Araba yaptı. Sono Motors Sion Elektrikli Araba özellikleri neler? Elektrikli otomobiller için en iyi çözümlerden biri karşıma çıktı. Elde fiş priz aramak ya da pili dolsun diye beklemek yerine bu araba enerjisini güneşten alıyor.

Sono Motors Güneş Enerjili Araba Özellikleri.

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte devasa arabalar yerine derli toplu, aile kullarımına uygun araçlar ön plana çıkacak. Sono Motors’un elektrikli otomobili de bu konuya en iyi örneklerden biri. Elbette aile kullanımı için son derece uygun. Güneş enerjisi panelleriyle de şarj edilebilen bu araç 35 km menzil sunuyor. Yani evden işe gidiyorsunuz akşam işten çıktığınızda sizi eve götürecek enerjiyi tekrar depolamış oluyor. Böylelikle cebinizden tüketim adına gerçekten tek kuruş bile çıkmamış oluyor. Güneş enerjisiyle şarj olduğu için diğer tüm elektrikli araçlara göre çok daha temiz. Çünkü şarj olmak için çevreyi kirleterek üretilen elektriğe ihtiyaç duymuyor.

Benim için bu kilometre çok az diyorsanız ya da işten çıktığınızda şarj olmamışsa bu aracı prize takarak da şarj edebiliyorsunuz. Bu durumda sunduğu menzil 255 kilometreye çıkıyor.

Sono Motors Sion’un en önemli özelliklerinden biri şarjını diğer elektrikli kardeşleriyle paylaşabiliyor olması. Şarj sıkıntısı yaşadığınızda başka bir araçtan menzil transferi yapmanız da mümkün.

Sono Motors Sion Elektrikli Araba 163 beygir gücünde ve 270 Nm tork sunuyor. 650 litre bagaj hacmine sahip araç WLTP standartlarına göre 255 km menzil sunuyor. Bu önemli bir detay çünkü gerçek yol menzili anlamına geliyor.

Sono Motors Zor Günleri Geride Bıraktı!

Alman şirket Sono Motors için zor günler geride kalmış görünüyor. Şirket ilk etapta bu Sion Elektrikli aracı 2019 yılında üretmeyi ve 2020 yılında da satmayı planlamıştı. Ancak yatırım bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşadılar. Sono Motors bu durumu bulduğu 50 milyon Euro fonlama ile aştı.

Sono Motors CEO’su Laurin Hahn yeni yapılanmaya gittiklerini ve aracın Eylül 2021’den itibaren üretilmeye başlayacağını açıkladı.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba