Türkiye’de Uçan Araba ve RoboTaksi Yarışmaları Ne Zaman Nerede Yapılacak?

TEKNOFEST 2020 Nerede yapılacak

TEKNOFEST 2020 Nerede yapılacak, TEKNOFEST 2020 ne zaman yapılacak, TEKNOFEST 2020 Teknoloji yarışmaları, TEKNOFEST 2020 yarışmaları neler?

Teknoloji Tutkunları Yarışıyor En İyiler TEKNOFEST’te Belirleniyor! TEKNOFEST 2020 Nerede Ne Zaman? TEKNOFEST 2020 Nerede yapılacak? TEKNOFEST 2020 ne zaman yapılacak? TEKNOFEST 2020 uçan araba yarışması. TEKNOFEST 2020 Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması.

Instagram Hesabım

Uçan arabalar çağı için BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Uçan Araba Tasarım Yarışmasının amacı yoğun nüfus bölgeleri de dahil olmak üzere insan yaşam bölgelerinde veya yerleşim bölgeleri arasında bir noktadan diğerine, gerektiğinde karayolunu gerektiğinde ise havayolunu kullanabilen, hem karada hem havada emniyetli bir şekilde seyredebilecek bir “Uçan Araba” konseptinin ortaya konmasıdır. Yarışma, Serbest ve İleri Kategori olmak üzere iki kategoriden oluşuyor. Ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin katılabildiği yarışma 24-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek.

Sürdürülebilir enerji ile bizi çevre dostu bir dünyaya götürecek araçlar için TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması, üniversite öğrencileri seviyesinde gerçekleştiriliyor. Gençlerin alternatif enerjili elektrikli araçlarını yarıştırdıkları yarışma Elektromobil (Batarya Elektrikli) ve Hidromobil (Hidrojen Enerjili) olmak üzere iki kategoriden oluşuyor. Heyecan dolu yarışların adresi ise 1-6 Eylül tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti olacak.

Geleceğimizi değiştirecek otonom araçlar için Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması BİLİŞİM VADİSİ, TÜBİTAK ve HAVELSAN yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor. Katılımcılarını otonom araç teknolojileri alanında özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik eden yarışmaya lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ve mezunlar katılıyor. 7-10 Eylül’de Kocaeli Bilişim Vadisi’nde yapılacak yarışmada tek kişilik gerçek boyutlu bir aracın gerçek bir pist ortamında otonom olarak çeşitli görevleri yapması bekleniyor.

3 Milyon TL’nin üzerinde ödülün beklediği TEKNOFEST bu yıl milli mücadelenin gazi şehri Gaziantep’te düzenleniyor. 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile mezunlar katılıyor.

Opel Insignia Ne Zaman Geliyor? Opel Insignia Almanya Fiyat Listesi Nasıl? Türkiye’de Kaç Para Olur?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba