Tesla İlk Kez Volkswagen’i Geçti! Elon Musk 346 Milyon Dolar Kazanacak!

Tesla Volkswagen’i Geçti, Tesla Hisse Senedi Değeri, Tesla 100 Milyar Sınırını Geçti, Tesla Volkswagenden Daha Değerli Oldu.

İkinci Elde Yeni Hırsızlık Yönteminin Sonu Geldi!

Tesla’nın piyasaya değeri ilk kez Volkswagen’in değerini geçti. Elektrikli otomobil üreticisinin hisseleri geçtiğimiz hafta %8.6’ya kadar yükseldi. Tesla’nın piyasa değeri yaklaşık 107.2 milyar dolardı, Volkswagen’in 99.4 milyar dolarlık değerini geçerek Toyota’yı takibe aldı.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Tesla Volkswagenden Daha Değerli Oldu.

Tesla hisseleri %4.1 artış göstererek 569.56 dolardan kapandı. Elon Musk’ın kuşkucuları Tesla’nın geçtiğimiz yıl Tesla’dan 30 kat daha fazla satış yapan bir otomobil üreticisinden daha değerli olmasından şüphe duysalar da Volkswagen CEO’su Herbert Diess o kadar küçümseyici değil.

61 yaşında olan Diess, sektörün en büyük elektrikli otomobil filosunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve şirketin piyasa değerini Tesla ve Volkswagen’den çok daha fazla olan Toyota’ya rakip bir seviyeye getirmeyi hedefliyor.

100 milyar doların üzerindeki sıçrama, Tesla’nın milyarder CEO’su Elon Musk için gurur tablosundan çok daha fazlası. Şirketin piyasa değeri uzun bir süre boyunca bu değerin üzerinde kalabilirse, Musk ya hep ya hiç ödemesini almaya hak kazanacak. Ödül Tesla CEO’su Elon Musk’a ilk başta 346 milyon dolar kazandıracak.

Tesla hisseleri geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde sürpriz bir kar bildirdiğinden ve yatırımcılara bir sonraki ürünü olan Model Y aracıyla birlikte yeni Şangay fabrikasını açıkladığından bu yana hisseler iki kat artış gösterdi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba