FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç’a Doblo üretimini sordum! Doblo üretimi devam edecek mi?

Tofaş Fiat Doblo üretimi sürecek mi

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç’a Doblo üretimini sordum! TOFAŞ Doblo üretmeye devam edecek mi? Tofaş Fiat Doblo üretimi sürecek mi?

INSTAGRAM HESABIM

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç ile yeni ticari araçlarının tanıtımının yapıldığı günde ayaküstü sohbet etme fırsatım oldu. Lansman sırasında Aytaç öncelikle hepimize aşağıdaki açıklamaları yaptı: “2023 yılında FIAT Professional markası olarak, hafif ticari araç pazarındaki performansımızı, Fiat Scudo ve Fiat Ulysse’nin de ürün gamımıza katılmasıyla başarıyla sürdüreceğiz. FIAT çatısı altında, farklı müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya devam edeceğiz”

Altan Aytaç, FIAT markasının son üç yılda Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının lideri olduğunu söyledi. Egea’nın, lansmanından itibaren “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” ünvanını elinde tuttuğunu ve hafif ticari araç sınıfında ise Doblo ve Fiorino modelleri ile Fiat Professional markasının minivan sınıfında liderliğini koruduğunu belirtti. Aytaç “FIAT markası olarak 2022 yılında da toplam pazardaki liderliğimizi açık ara sürdürüyoruz. Satış performansımızın yanında hizmet çeşitliliğimizi de sürekli artırıyoruz. Müşterilerimizin FIAT ile olan deneyimlerini daha da ileriye taşıyoruz” diye konuştu. Aytaç ayrıca 2022 yılı tamamlandığında büyük bir değişim olmaması durumunda otomobil satışlarında da FIAT markasının yılı zirvede tamamlayacağını sözlerine ekledi.

Tofaş, Fiat Scudo ve Fiat Ulysse modellerini Türkiye’de satışa sundu! Kampanyayla birlikte geldiler!

Hepimizin bildiği gibi yeni Fiat Doblo, Stellantis Grubu’nun diğer hafif ticari araçlarıyla ortak platformu kullanmaya başladı. Yani yeni Doblo’nun Türkiye’de üretilmeyeceği belli oldu. Bunun ardından Doblo modelini yıllardır üreten Tofaş’ın 1 yıl daha bizdeki Doblo modelini üretmek için Stellantis yönetimiyle görüştüğü açıklandı.

Bu görüşmelerin ne durumda olduğunu FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç’a sordum. Aytaç bu konuda, KAP’a Haziran ayında yaptıkları açıklamanın devam ettiğini söyledi. Doblo üretimi konusunda görüşmelerin sürdüğünü, her zaman olduğu gibi bu konuya da pozitif baktıklarını içtenlikle dile getirdi. Fiat Egea Ailesi’nin üretimi ve fabrikada üretilecek yeni ürünler hakkında da Haziran ayında yaptıkları açıklamayı işaret etti.

Önümüzde 2022 yılının tamamlanması için 17 gün kaldı. Sanırım resmi açıklamaların yapılması artık çok yakındır.

Tofaş yönetimi tarafından Haziran ayında KAP’a yapılan açıklamada şu bilgilere yer verilmişti: “FIAT (Stellantis Grubu) tarafından, 6 Haziran 2022 tarihli basın açıklaması ile Yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis’in İspanya’daki Vigo fabrikasında üretileceği kamuoyuyla paylaşılmıştır. Diğer taraftan, 23.10.2020 tarihli şirketimiz özel durum açıklamasında 2022 yılı sonuna kadar TOFAŞ fabrikasında devam edeceği açıklanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelen talep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılması dahil, Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmekte olup, kesinleşen önemli bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Tofaş Fiat Doblo üretimi sürecek mi?

Tofaş Fiat Doblo üretimi sürecek mi

 

Tofaş Fiat Doblo üretimi sürecek mi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba