Filo Kiralama Sektörü Eldeki Araçları Yenilemek Yerine Kullandıkları Araçları Tekrar Kiralamak İstiyor!

TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu
TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici

TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu, TOKKDER Raporları, Filo kiralama sıfır araç, Araç kiralama sıfır kilometre araç.

Operasyonel araç kiralama sektörü 2020 yılının ilk dokuz aylık döneminde 5,6 milyar TL’lik yatırım yaptı! Filo Kiralama Sektörü Araç Yenilemek Yerine Eldeki Araçları Tekrar Kiralamak İstiyor! TOKKDER Açıkladı! TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu, TOKKDER Raporları, Filo kiralama sıfır araç, Araç kiralama sıfır kilometre araç.

Instagram Hesabım

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER), 2020 yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını içeren “TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu”nu açıkladı. Buna göre, operasyonel kiralama sektörü 2020 yılının ilk dokuz aylık döneminde 5,6 milyar TL’lik yatırım yaptı ve Türkiye’de satılan yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 7,5’i olan 29 bin adet aracı filosuna kattı. Bu dönemde aktif büyüklüğü 31,5 milyar TL’ye kadar ulaşan sektörün filosundaki araç sayısı ise 249 bin 800 adet oldu.

TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu.

Konuyla ilgili değerlendirmesinde döviz kurlarında yaşanan yükseliş ve ÖTV baremlerinde yapılan son değişiklikle birlikte operasyonel kiralama sektöründe dengelerin değiştiğini vurgulayan TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, “Talebin yerli ve alt segmentteki araçlara kaymakta olduğunu söyleyebiliriz. Tasarruf etmek isteyen birçok sektör müşterisi, bu dönemde kiralama yöntemiyle edindiği mevcut araçlarını yenilemek yerine, bu araçların kira sürelerini uzatmak istiyor. Mevzuat gereği sektör olarak 48 aydan uzun süreli araç kiralaması yapamamaktayız. Bu durumun aşılması için ilgili devlet kurumları nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

2020 Renault Kangoo Ne Zaman Satılacak? Yeni Renault Kangoo iddialı özelliklerle satışa sunulacak!

Türkiye operasyonel araç kiralama sektörünün en çok tercih edilen markaları hangileri?

TOKKDER raporuna göre, ilk dokuz ayda Renault yüzde 25,9’luk pay ile Türkiye operasyonel araç kiralama sektörünün en çok tercih edilen markası oldu. Renault’u yüzde 14,5 ile Fiat, yüzde 11,6 ile Volkswagen ve yüzde 11,4 ile Ford markaları takip etti. Sektörün araç parkının yüzde 50,7 gibi önemli bir kısmı kompakt sınıf (C segmenti) araçlardan oluşurken, küçük sınıf (B segmenti) araçlar yüzde 26,6 ve üst orta sınıf (D segmenti) araçlar 13,2 pay aldı. Bu dönemde, SUV gövde tipli araçların operasyonel kiralamadaki payı ise yüzde 5,1 olarak gerçekleşti. Rapora göre ayrıca, sektörün araç parkının yüzde 89,5’ini dizel araçların oluşturması dikkat çekerken, otomatik vitesli araçların payı ise yüzde 64,7 olarak gerçekleşti.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba