Şampiyon Toyota WRC Sezonunu Monte Carlo’da Açıyor

Toyota Gazoo Racing Monte Carlo Rallisi

2018 yılında aralarında Türkiye Rallisi de dahil olmak üzere birçok zafere imza atarak “Markalar Şampiyonu” unvanını alan Toyota’nın yarış takımı Toyota Gazoo Racing, 2019 yılına da “şampiyonluk” parolasıyla başlıyor. Toyota Gazoo Racing Monte Carlo Rallisi

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Markalar ve Pilotlar Dünya Şampiyonluğu’nu kazanma hedefiyle 2019 sezonuna etaplarıyla ünlü Monte Carlo Rallisi’yle başlayacak olan Toyota, bu yıl da üç Yaris WRC yarış aracıyla mücadele verecek. 24-27 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek Monte Carlo Rallisi, karlı ve buzlu asfalt etaplarıyla pilotlar için zorlu bir başlangıç olacak.

Toyota Gazoo Racing 2019 yılında da şampiyonluk hedefliyor

Hızlı ve deneyimli pilotlardan oluşan kadrosuyla 2019 yılında da şampiyonluk hedefleyen Toyota Gazoo Racing, geçtiğimiz yıl yarışan Ott Tänak ve Jari-Matti Latvala’nın yanına, takıma Kris Meeke’yi de kattı.
Perşembe akşamı başlayacak ralli, pilotların karanlıkta iki yeni gece etabında vereceği zorlu mücadeleye sahne olacak. Rallinin en uzun günü ise Cuma günü gerçekleşecek ve 125 km’den fazla yorucu ve zorlu etapların olduğu bölüm koşulacak. Cumartesi günü kuzey bölümü ve ardından pazar günü Alpler-Maritime dağlarının olduğu bölüm ile devam edecek ralli, efsanevi Col de Turini geçişiyle tamamlanacak.

Toyota Gazoo Racing takım kaptanı Tommi Makinen

Yüzde 40’ı yenilenen Monte Carlo Rallisi öncesi bir değerlendirme yapan Toyota Gazoo Racing takım kaptanı Tommi Makinen, “Sezonun başlangıcı için oldukça heyecanlıyız. Kris Meeke’nin takıma katılışıyla pilot kadromuzu değiştirdik ve diğer takımlarda da önemli değişiklikler var. Bu yüzden Monte Carlo’da neler olacağını görmek çok ilginç olacak. Monte Carlo rallisi sezona başlamak için zorlu bir ralli, ama pilotlarımızın burada çok deneyimi var. Takım adına çok pozitif hislerimiz var.” dedi.

Toyota Gazoo Racing Ott Tanak Açıklamaları

Geçtiğimiz yıl Pilotlar Şampiyonluğu’nu son ana kadar kovalayan Ott Tanak ise, ralli öncesi şu değerlendirmelerde bulundu;
Bu yıl Monte Carlo Rallisi için kendimi daha rahat hissediyorum. 12 ay önce her şey benim için yeniydi ama artık aynı otomobille ve aynı insanlarla sezona giriyorum. Artık çok daha güçlü bir takımız. Geçen yıl kazandığımız deneyimler bizi daha iyi yaptı. Kişisel olarak da, 2018’de şampiyonluğa çok yaklaştığım için başarıya her zamankinden daha açım. Böylesine tahmin edilmesi zor bir rallide akıllıca davranmamız gerektiğini biliyoruz. Geçen yıl buradaki ikincilik harikaydı ve bu yıl daha iyisini yapabileceğime inanıyorum.”
2018 sezonunda Monte Carlo’da sezona iki pilotuyla birden podyuma çıkan Toyota, bu yıl da galibiyet için mücadele edecek.

[irp posts=”2542″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin İlk İki Sayısı Turkcell Dergilik Yayında”]

Toyota Gazoo Racing Monte Carlo Rallisi

Araba Habercisi Murat Tosun

1 Kadın 1 Erkek Youtube MSE Medya Kanalı’nda Araba Testi İzle

Toyota Gazoo Racing Monte Carlo Rallisi, Ralli Sezonu Başlıyor, Monte Carlo Rallisi 2019, Ralli Sezonu 2019, 2019 Yarış Sezonu, Araba Habercisi Dergisi, Araba Haberleri, Otomobil Haberleri

Toyota Gazoo Racing Monte Carlo Rallisi, Ralli Sezonu Başlıyor, Monte Carlo Rallisi 2019, Ralli Sezonu 2019, 2019 Yarış Sezonu, Araba Habercisi Dergisi, Araba Haberleri, Otomobil Haberleri
Toyota Gazoo Racing Monte Carlo Rallisi

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba