Uygun fiyatlı elektrikli araba dönemi resmen başladı! Yerli Üretim otomobil sayısı hızla artacak!

Ucuz elektrikli otomobil modelleri Nisan 2023
Ucuz elektrikli otomobil modelleri Nisan 2023

Uygun fiyatlı elektrikli araba dönemi resmen başladı! Yerli Üretim otomobil sayısı artıyor! Ucuz elektrikli otomobil modelleri Nisan 2023.

YOUTUBE KANALIM

Ucuz elektrikli araba dönemi resmen başladı

Uygun fiyatlı elektrikli otomobil! Bundan 10 yıl önce böyle bir sözle lafa başlamak çok mümkün değildi. Ancak günümüze geldiğimizde bu gerçek oldu. Sıfır kilometre uygun fiyatlı elektrikli otomobil dönemi Türkiye’de resmen başladı. Markalar arka arkaya bu tip modellerini açıklamaya başlayacak. Volkswagen bu konuda ön plana çıkan markalardan biri. 25 bin Euro’nun altında fiyat etiketine satacakları ID2 modelinin tanıtımı resmen yaptılar. Bu tanıtım sırasında fiyatı 20 bin Euro altında olacak bir elektrikli model daha geliştireceklerini açıkladılar. Bu durum sadece Volkswagen markası için değil grubun diğer markaları için de geçerli olan bir durum olacaktır.

Bugün satış fiyatlarına baktığım zaman içten yanmalı motora sahip seçeneklerinden daha uygun fiyata satılan elektrikli otomobil modelleri olduğunu görüyorum. Örneğin Peugeot 2008. Elektrikli 2008 1.023.000 TL fiyata satılırken, içten yanmalı motora sahip seçeneğinin fiyatı 1.162.000 TL olarak açıklanıyor. Günümüzde markaların açıkladığı fiyatlara otomobil bulabilmek zor. Ancak yönetimlerin açıkladığı 0 km otomobil fiyatları bu şekilde. Uygun fiyatlı elektrikli otomobil konusunda yakın gelecekte çok daha fazla seçeneği Türkiye yollarında görmeye başlayacağız. Değişim çoktan başladı ve hızlanmak üzere.

Yeni Passat denen VW ID7 Ne Zaman Geliyor? İşte Volkswagen Türkiye yönetiminin açıkladığı tarih!

Yerli Üretim Arabalar artıyor

Yerli üretim otomobil modellerinin sayısı yakın gelecekte hızlı bir şekilde artmaya başlayacak. Türkiye’de üretim yapan markalar bu yöndeki çalışmalarını hızlandırdı. Ancak çoğu resmi açıklanan bilgiler değil piyasada konuşulan Avrupa pazarında haberleri çıkan söylentiler olduğunu belirtmek isterim. Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda i10, i20 ve Bayon modelleri üretiliyor. Yakında kompakt SUV sınıfında bir modelin daha burada üretilebileceği konuşuluyor. Bursa’daki OYAK Renault Fabrikası’nda da önemli değişimler oluyor. Renault Megane Sedan üretiminin Karsan’a verilmesinin ardından fabrika yenilenen Renault Clio ve yeni Mitsubishi Colt modellerini üretecek. Bu iki modelle birlikte Dacia’nın kompakt SUV modelinin gelmesinin gündemde olduğu konuşuluyor. TOFAŞ Fabrikası’nda ise Egea, Doblo, Fiorino üretiminin bitmesinin ardından orta boy hafif ticari araç üretimi başlayacak. Ford Otosan Fabrikası’nda hem Ford hem de VW modelleri üretiliyor. Toyota Fabrikası’ndaysa kompakt sedan üretiminin başta olmak üzere değişim yaşaması mümkün görünüyor.

Satış fiyatı 350 bin TL olabilecek Elektrikli Şehir Otomobili Chery EQ1 modelinin tüm özellikleri nasıl?

Jeep Avenger Satışa çıkıyor

En başından itibaren tam bir “Jeep” olarak tasarlanan ve geliştirilen elektrikli Avenger, Türkiye’de satışa sunulmak için hazırlanıyor. Peugeot 2008 kardeşi bu model 1 milyon TL fiyat etiketli elektrikli arabalardan biri olarak Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor.

Yeni Cayenne Yakmadan gidecek

Yeni Porsche Cayenne modeli geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Bu araçta görev yapan Hibrit seçenek 100 kilometrelik yolun 90 km’sini sadece elektrikli olarak gidebilme kabiliyetine sahip. Üstelik bunu 470 PS güç üreten seçenekle yapacak olması dikkat çekici.

Renault Austral Ön siparişe çıktı

Renault’nun yeni kompakt SUV modeli Austral bugün itibariyle ön siparişle satışa sunuldu. Yeni Austral SUV’un Techno Esprit Alpine versiyonunun lansmana özel opsiyonlar hariç anahtar teslim fiyatı 1.190.000 TL olarak açıklandı. İlgilenenler bugün başvurabilir.

Renault Online Satış sistemi nasıl çalışıyor? Renault’nun internet sitesinden nasıl araba satın alınıyor?

Ucuz elektrikli otomobil modelleri Nisan 2023.

Araba Habercisi Nisan Mayıs 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Ucuz elektrikli otomobil modelleri Nisan 2023.

Araba Habercisi Dergisi’nin Nisan Mayıs 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 50. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 50. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 50. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Ucuz elektrikli otomobil modelleri Nisan 2023.

Ucuz elektrikli otomobil modelleri Nisan 2023
Otomotiv Gazete Sayfası Araba Habercisi 24 Nisan 2023

Ucuz elektrikli otomobil modelleri Nisan 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba