Volkswagen Elektrikli Otomobilleri Robotlar Şarj Edecek!

Volkswagen Elektrikli Arabalar Robot Şarj, Volkswagen Elektrikli Robot Şarj, Volkswagen Elektrikli Otomobil Robot Şarj. Elektrikli Volkswagen modelleri.

Volkswagen elektrikli şarj istasyonu arama sorunumuzun sona erdiği bir gelecek planlıyor. Volkswagen Elektrikli Arabalar Robot Şarj.

Youtube Kanalımız

Volkswagen’in şarj robotu bu görevi üstlenerek tamamen otomatik bir şekilde tüm şarj işlemlerini hallediyor. Robot, uygulama veya V2X iletişimi ile başlatıldıktan sonra kendini şarj edilmesi istenen araca doğru yönlendirir ve araçla iletişim kurar.

 

Şarj soketi kapağını açmaktan fişi takmaya kadar tüm işlemlerle bu robot ilgilenir. Mobil enerji depolama cihazı tüm şarj işlemi boyunca araç ile birlikte kalır. Şarj işlemi tamamlandıktan sonra robot kendini fişten çeker ve kendini toparlayarak şarj istasyonuna geri döner.

Volkswagen Teknoloji Geliştirme Şefi olan Mark Möller

Volkswagen Teknoloji Geliştirme Şefi olan Mark Möller yaptığı açıklamada, ‘Mobil şarj robotu, çok katlı otoparklar, park yerleri ve yeraltı otoparkları gibi mekanlarda araçları şarj etme konusunda bir devrim yapacaktır, çünkü bu mekanlara yeni bir elektrik altyapısı kurmamıza gerek kalmadan cihaz ile araçların şarj ihtiyaçlarını sağlayabiliyoruz. Bununla birlikte karmaşık altyapı sistemleri olmadan her otoparkı elektrikli şarj istasyonu haline getiriyoruz’ dedi.

Eylül Ayında Gelecek Yeni Nissan Qashqai’den Beklentim Ne?

Robotun prototipi, kompakt otonom bir robotun yanı sıra akü vagonları olarak da bilinen esnek ve çevik enerji depolama cihazlarından oluşmaktadır. Tam olarak şarj edildiğinde bu robot yaklaşık olarak 25 kW’lık bir enerji düzeyine sahiptir.

Otonom olarak sürülen robot, kameralar, lazer sensörler ve ultrasonik sensörler ile donatılmıştır.

Volkswagen Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonları.

Volkswagen markası birçok şarj altyapısı oluşturmak için girişimlerde bulunmaktadır. VW, 2025 yılına kadar Avrupa içinde toplam 36.000 şarj noktası kurmayı hedefliyor. Volkswagen aynı zamanda ID adını verdiği kendi hızlı şarj sağlayabilen duvar kutusunu da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ayrıca IONITY kuruluşunun ortaklarından biri olan Volkswagen büyük Avrupa otobanlarına 400 hızlı şarj istasyonu kurulumu yapmaya hazırlanıyor. Elektrikli otomobillerin gelişimi hızla sürüyor. Bakalım daha ne gibi yenilikler bizleri bekliyor.

Volkswagen Elektrikli Arabalar Robot Şarj.

[irp posts=”14852″ name=”Araba Habercisi Mart 2020 Sayısını Nerelerden Okuyabilirsiniz?”]

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba