Volkswagen Golf 9 Olmayacak mı? Petrol Kriziyle Doğdu Onunla Bitecek mi?

Yeni Golf, 2020 Golf, Yeni Volkswagen Golf, 2020 Volkswagen Golf, Golf Yorumları, Volkswagen Golf 9, Volkswagen Golf 8, Volkswagen Golf 9 Olmayacak mı?

Efsane Volkswagen Golf sekizinci nesliyle SUV ve Elektrikli modellerin satışlarına direnmeye çalışıyor. Ancak dünya basınında sekizinci neslin son Volkswagen Golf olabiliceği konuşuluyor. Volkswagen Golf 9 Olmayacak mı?

Instagram hesabım

Avrupa’nın en çok satan ürünü olan Volkswagen Golf, EV’lere ve SUV’lara karşı uzun süreli hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Tasarım efsanesi Giorgetto Giugiaro tarafından kaleme alınan ilk nesil Volkswagen Golf dönemin petrol krizini aşmak için ortaya çıkmıştı. Günümüzdeyse sınırlı sayıda kalan petrol rezervleri değişimine kurban olacak gibi görünüyor. Elektrikli otomobillere geçiş hızlanınca Volkswagen Golf’ün son neslinin bu olacağı konuşuluyor.

Volkswagen Grubu Yeni Araçlar Sim Kart Yüzünden mi Gelmiyor?

45 yıldır üretilen ve önceki yedi nesil toplamında 35 milyon satılan Volkswagen Golf sekizinci nesli Türkiye’de satışa sunulmadı. Yeni Golf’ün Kasım ayının ardından satışa sunulması bekleniyor.

Dünya basınında Volkswagen için şu benzetme yapılıyor: “İki sumo güreşçisi arasında sıkıştı: bir taraftaki genişleyen SUV modeller ve diğer taraftaki CO2 mevzuatına uygun elektrikli araçlar onu sıkıştırıyor.”

İşin en ilginç yanı Volkswagen Golf 9’un olmamasının nedeni yine bir kompakt sınıf Volkswagen modeli olacak gibi görünüyor. Çünkü Volkswagen yönetimi artık tüm planlarını elektrikli kompakt HB Volkswagen ID.3 üzerine kuruyor. Yani büyük olasılıkla Golf 9 olmazsa bunun nedeni kardeşi olacak.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba