Sürücüsüz Golf Test Ediliyor! Onu Bile Kullanamayacaksak Bu Hayat Neye Yarar :)

Volkswagen Golf Otonom

Volkswagen, Golf ile Hamburg sokaklarında otonom sürüş testlerine başladı. Almanya’nın kuzeyinde yer alan şehirde yer alan 3 kilometrelik akıllı trafik ışıklarıyla donatılmış alanda araçlar test edildi. Yapılan testler, 4. seviye otonom sürüş teknolojisine sahip 5 farklı elektrikli Golf modelini kapsıyor. Volkswagen Golf Otonom

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Volkswagen Golf Yorum, Golf Otonom Test, Golf Sürücüsüz Araba

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

VW AR-GE Direktörü Axel Heinrich yaptığı açıklamada, ‘Gelecekte daha güvenli ve konforlu yolculuk için, sadece arabaların akıllı olması yetmez. Şehirlerimizin de akıllı olması lazım. Dijital ekosistemi araçlara sağlamalı.’ dedi.

Otonom sürüş konusunda en gelişmiş olan Google’ın Waymo modeli ile otomotiv endüstrisinin yarışı konusunda, Golf ile yapılan bu test çok önemli. Ayrıca bu testleri yapan ve sürücüsüz araçlar çıkarmak konusunda kararlı olan tek marka da Volkswagen değil. BMW, 2017 tarihinden itibaren Münih’te 4. seviye otonom sürüş teknolojilerini test ediyor.

1’den 5’e kadar seviyeleri olan otonom sürüş sistemleri, herhangi bir destek sistemi olmayan araçlardan sürücüsüz araçlara kadar olan seviyeleri kapsıyor.

Otonom Seviyeleri Ne Demek?

4. seviye otonom sürüş ise direksiyonu olan sürücünün istediği zaman kontrolü ele alabildiği ama bir çok durumda da sürücüsüz güvenli yolculuk yapmanızı sağlıyor.

Bir çok dünya devi otomobil firmalarının bu teknolojilere yaptıkları yatırımlar karşısında PSA grubu gibi maliyetler yüzünden bu teknolojileri rafa kaldıranlar da var. Golf ile Halkın Otomobili olarak bilinen Volkswagen’in yaptığı bu testler yakın gelecekte Golf’ü de ‘Halkın Makam Otomobili’ yapacak gibi gözüküyor.

[irp posts=”3567″ name=”Kompakt Sınıfın Tasarımsal Ağababası Mazda 3 Red Dot Ödüllerinde Best of the Best Seçildi!”]

Volkswagen Golf Otonom

Araba Habercisi Dergisi

Honda Civic ve CR-V Modellerinde Bahar Kampanyası Başladı! Hangi Fırsatları Sunuyorlar?

Volkswagen Golf Otonom, Sürücüsüz Golf, Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Golf Yorum, Golf Test, Golf İnceleme

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba