Volkswagen Grubu Yeni Araçlar Neden Türkiye’de Satılmıyor?

Volkswagen Grubu Araçlar Niye Gelmiyor
Volkswagen Grubu Araçlar Niye Gelmiyor

Volkswagen Grubu Yeni Araçlar, VAG Grubu Yeni Araçlar, Volkswagen Group, Volkswagen Grubu Araçlar Niye Gelmiyor, Volkswagen eCall Sim Kart Anlaşması.

Volkswagen eCall Sim Kart Anlaşması ne durumda? İddialar nasıl? Golf, Octavia, Scala, T-Cross, Leon vs vs. Bunlar ve daha fazlası neden Türkiye’ye gelemiyor?Volkswagen Grubu Araçlar Niye Gelmiyor.

Instagram Hesabım

Volkswagen Grubu Araçlar Niye Gelmiyor? Volkswagen eCall Sim Kart Anlaşması ne durumda?

Yeni nesil arabaların kaza anında yer bildirimi yapması ve hayat kurtarması için Türkiye’de yeni bir sisteme geçildi. Yeni arabaların otomatik olarak acil çağrı merkezlerini arayabilmesi (eCall) için bu sistem Türkiye’de de zorunlu oldu. eCall sistemi ile yeni arabalar, adeta tekerlekli akıllı cep telefonu cihazlara dönüştü.

Ancak asıl önemli oldukları konu bir kaza anında sağlık ve emniyet ekipleri ile anında iletişim kurulması. Bu sistem konum, kaza durumu ve aracın içindekiler hakkında bilgileri anında gerekli birimlere iletiliyor. Sistem, sürücü veya yolcular konuşamayacak durumda olsa bile ilk yardım ekiplerine kaza yeri ve kazanın biçimine ilişkin bilgi aktarıyor.

Cupra Leon 2020 310 Beygir Güç Üretiyor!

Volkswagen Grubu Yeni Araçlar Bu Yüzden Gelemiyor?

İşte sözünü ettiğim bu eCall sistemi yeni araçlarda zorunlu. Okuduklarım kadarıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, Türkiye’deki araçlar için yerli sim kart ve özel sunucu server zorunluluğu getirdi. Volkswagen Grubu yani Doğuş Otomotiv bu duruma adapte olabilmek için girişimlerine devam ediyor.

Son duyduğum iddiaya göre Vodafone Türkiye ile Doğuş Otomotiv arasında yapılacak anlaşmayla işlem tamamlanacak. Bu anlaşmadan sonra Volkswagen Grubu’nun yeni otomobilleri Türkiye’de satışa çıkabilecek. Tekrar hatırlatmak istiyorum bunların tamamı okuduklarım, resmi açıklama değil. Bu durum yeni tip onayı alan tüm araçları ilgilendiren bir durum. Eğer bu iddialar doğruysa yeni çıkan arabaların Türkiye’ye geç gelmesinin nedeni de bu olabilir.

Okuduğum haberlerde usta otomotiv gazetecisi Ahmet Çelik, Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul ile görüşmüştü. Yurdakul, Mazda3 ve Mazda CX-30 modelini bu nedenden getiremediklerini söylemişti. Diğer otomotiv firmalarında da bu sıkıntının gündemde olduğu belirtilmişti. O haberi okumak isterseniz linkini bırakıyorum. 

Volkswagen Grubu Araçlar Niye Gelmiyor?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba