Jetta’nın ardından Passat’ın da fişini çeken Volkswagen yeni sedan modelini Çin’de tanıttı!

Volkswagen Passat Aero tanıtımı yapıldı.

Jetta’nın ardından Passat’ın da fişini çeken Volkswagen yeni sedan modelini Çin’de tanıttı! Volkswagen Passat Sedan üretimi bitti. Bilindiği gibi bunun öncesinde de Volkswagen Jetta satıştan kaldırılmış ve herkes çok şaşırmıştı. Bir zamanlar Volkswagen markasının Passat ve Jetta modellerinin satışı durduracak diye haberler çıksa buna kimse inanmazdı. Ancak günümüzde gerçek oldu. Volkswagen sedan otomobil boşluğunu Çin’de tanıttığı Aero isimli modelle doldurmayı deneyecek. Volkswagen Passat Aero tanıtımı yapıldı.

INSTAGRAM HESABIM

Bilindiği gibi Passat Sedan, Volkswagen Türkiye satışlarından da kaldırıldı. Bu modelin yerini alacak olan Volkswagen Aero ise Çin’de görkemli bir törenle tanıtıldı. Elektrikli otomobillere geçişi hızlandıran Volkswagen, Passat ile ortaya çıkan sedan boşluğunu Aero ve SUV modellerle doldurmak isteyecek. Passat Sedan modelinin satıştan kaldırılmasıyla ilgili haberin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Seveni çoktu. D segmentinin Türkiye’de en sevilen modellerinden biri olan Volkswagen Passat’ın fişi Doğuş Otomotiv tarafından da çekildi. Doğuş Otomotiv bu aracın tüm özelliklerini Volkswagen Türkiye internet sitesinden kaldırdı. Volkswagen Passat Sedan için bu gelişme yaşanırken bu modelin ismi artık Passat Variant olarak yaşamaya devam edecek. Yani Passat satın almak isteyenlerin karşısına station wagon gövde tipli seçenek çıkacak.

Bu karar Volkswagen yönetimi tarafından alındı. Elektrikli otomobillere geçiş yolunda Volkswagen yöneticileri sedan versiyonu iptal etme ve üretimini durdurma kararını çoktan almıştı. Hatta ilk haberler çıkalı 2 yıl oldu.

Yönetim sedan yerine SW ile yoluna devam edecek ama bu modelin ömrünün de uzun olacağını düşünmüyorum. Çünkü Volkswagen markası elektrikli otomobillere geçişi hızlı bir şekilde tamamlamak istiyor.

Çok daha önce üretiminin sonlandırılmasına karar verilen Passat’ın Türkiye’de satılmasının nedeniyse stoklar ve üretimin bir süre daha devam etmesiydi. Satış rakamlarına baktığım zaman 2022 yılında 11 ayda 8213 adet satıldığını görüyorum. Ancak son dönemlerin en iyi satış sonuçlarından birini yaşadığımız Kasım ayında sadece 39 adet Passat satıldı. Yani son demler aslında Kasım ayında yaşandı ve Passat Sedan için yolun sonu geldi.

Volkswagen Türkiye yönetimi globalde olduğu gibi SUV modellerin satışına ağırlık verecek. Ancak elektrikli araçları Türkiye’ye getirmek için neden bu kadar geç kaldıklarını anlamak mümkün görünmüyor. Bakalım Volkswagen Aero modeli için Avrupa pazarında neler yapılacak?

Ford Mondeo’nun ardından Fiesta ve Focus’un da fişini çekti! Ford Otomobillerinde neler olacak?

Volkswagen Passat Aero tanıtımı yapıldı.

 

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba