Amerikalı Volkswagen Passat son kez banttan indi! Bugüne kadar o fabrikada 800 bin adet Passat üretilmişti!

Volkswagen Passat son kez üretildi.
Volkswagen Passat son kez üretildi.

Amerikalı Volkswagen Passat son kez banttan indi! Bugüne kadar o fabrikada 800 bin adet Passat üretilmişti! Volkswagen Passat son kez üretildi.

Instagram Hesabım

Amerikalı Volkswagen Passat resmen öldü. Volkswagen Amerika yönetimi bunu daha önce açıklamışta ve fabrikanın üretim bandından son kez Amerikalı Volkswagen Passat indirildi.

Volkswagen Chattanooga fabrikasında üretime başladığı 2011 yılından bu yana toplam 800.000 adetten fazla Passat üretmişti. Avrupalı versiyonundan daha büyük ve daha uygun fiyatlı bir model olmasına rağmen Volkswagen Passat’ın ömrü bu kadar sürdü.

Avrupalı Volkswagen Passat satıldığı zamanlarda 22 bin adetlik satış rakamlarına imza atarken, Passat’ın Amerikan versiyonu satışa sunulduğu ilk yıl 125 bin adet satma başarısını göstermişti. Ancak Amerikalı Passat son yılında Avrupalı versiyonla aynı kaderi paylaştı ve sadece 25 bin adet satılınca fişinin çekilmesine karar verildi.

Haklı bir ödül daha! Kia EV6 What Car tarafından Yılın Elektrikli SUV’u seçildi! 18 dk’da %70 menzil!

Bizde de üretim bitecek haberleri aldı yürüdü. Passat üretimi bitti deniyor, 2025 yılına kadar sürecek deniyor, deniyor da deniyor.

Bu kafa karışıklığını gidermek için Volkswagen Türkiye yönetimine durumun ne olduğunu sordum. 2022 yılı için net bir açıklama geldi.

İşte Volkswagen Türkiye yönetiminin Passat ile ilgili yaptığı açıklama: ”

Volkswagen Passat’ın üretiminin sonlanmasına ilişkin resmi bir tarih henüz belli değil. Çip krizi nedeniyle üretici firma ile 2022 ve 2023 planlaması da hala netleşmedi. Ancak buna karşılık Passat modelin Türkiye’de 2022 yılında da satışının devam edeceğini söyleyebiliriz.”

Ancak burada da bayilere sorulduğu zaman Haziran ayında gelecek bilgisi alan bazı kullanıcılar olmuş.

Gerçek hayatta uygulanabilirse ikinci el piyasasında devrim gibi bir değişim olur! İşte o açıklama!

Araba Habercisi Ocak 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ocak 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 36. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 36. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Ocak 2022 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

Volkswagen Passat son kez üretildi.

Volkswagen Passat son kez üretildi

Volkswagen Passat son kez üretildi

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba