Volkswagen Temmuz Ayında Kendi Pil Fabrikasını Kuruyor

Volkswagen Pil Fabrikası Kuruyor.

Volkswagen Elektrikli Otomobiller, Elektrikli Otomobiller Volkswagen, Volkswagen Elektrikli Arabalar, Volkswagen Pil Fabrikası Kuruyor.

Volkswagen yönetim kurulu üyesi olan Stefan Sommer, temmuz ayında Çin’de kendi pil hücresi üretim tesislerini kurabileceklerini söyledi. Volkswagen Pil Fabrikası Kuruyor.

Seat Leon Tanıtıldı! Yeni Leon’u Yorumladım

Youtube Kanalımız

[irp posts=”13152″ name=”Yeni Peugeot SUV 2008 Fiyatlarını Yorumladım”]

Volkswagen şirketine yakın olan iki kaynak verdikleri demeçte, Çin’in elektrikli araç aküsü üreticisi Guoxua High-tech’in %20 hissesini alacağını belirtti. Anlaşma, Volkswagen şirketinin ilk defa Çinli bir pil üreticisine sahipliğini tescilleyecek. Dev Alman araç üreticisi, 2025 yılına kadar Çin’de plug-in hibrit otomobiller de dahil olmak üzere yılda 1.5 milyon yeni elektrikli çevre dostu araç satma hedefi bulunuyor.

İki kaynağın sahip oldukları bilgiye göre, Çin’in en çok satan yabancı otomobil markası olan Volkswagen, önümüzdeki haftalarda Shenzhen’de listelenen Guoxuan hissesini indirimli özel hisse yerleştirme yöntemi ile almayı planlıyor. Guoxuan şirketinin 2.8 milyar dolarlık piyasa değerine göre, şu anda şirketin %20’lik bir hissesi yaklaşık 560 milyon dolar değerinde. Hisse senedi alımından sonra Volkswagen, Guoxuan’ın kurucusu olan Li Zhen’in arkasından %20 hissesi ile pil üreticisinin ikinci en büyük hissedarı olacak.Olayın hassasiyeti dolayısıyla ismini vermeyi reddeden üçüncü bir kaynak, Volkswagen’in tedarik zincirini daha iyi yönetmek için bir pil üreticisini uzun süre yönetmek istediğini söyledi.

Volkswagen Pil Fabrikası Nerede Kurulacak?

Volkswagen, Çin’de elektrikli aracı satış hedeflerine ulaşmak için, SAIC Motor ile yıllık 300.000 otomobil kapasitesine sahip olacak elektrikli araç tesisi kurdu. Volkswagen yönetim kurulu üyesi olan Stefan Sommer, temmuz ayında Çin’de kendi pil hücresi üretim tesislerini kurabileceklerini söyledi. Volkswagen’in Çin’deki rakipleri arasında, bu ayın başlarında Çin’deki 2 milyar dolarlık yeni fabrikasında otomobil teslimatına başlayan Tesla yer alıyor. ABD’li elektrikli araç üreticisi tesisin ilk aşamasında yıllık 250.000 araç üretmeyi planlıyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba