VW T-Roc R Tanıtıldı! Volkswagen’in SUV Modeli T-Roc, R Versiyonuyla Pistlere Göz Kırpıyor

Volkswagen, yüksek performanslı R serisinde yer alan Golf modelinin yanına artık T-Roc’u da ekledi. T-Roc R modeli 2.0 litrelik TSI benzinli motoruyla 300 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi 4MOTION ile sunulan T-Roc R, en hızlı kompakt SUV olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Volkswagen T Roc R Tanıtıldı.

Araba Habercisi Dergisi.

Youtube.com/MSEMedya

Güçlü motorunun sunduğu performansı yola da yansıtmayı başaran VW T-Roc R, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.8 saniyede tamamlıyor. T-Roc R’ın son hızı ise elektronik olarak 250 km/s olarak sınırlandırılmış. Kompakt ve yerden yüksek yapısını etkileyici tasarımıyla birleştiren T-Roc artık sunduğu üstün performansıyla da gönülleri fethedecek. Wolfsburg’da ilk satılan T-Roc R’ın sahibi Marvin Klöpper oldu. Klöpper yaptığı açıklamada, ‘T-Roc R modelinin siparişlerinin alınmaya başladığını görünce hemen sipariş verdim. VW’in Arge ekibinde çalıştığım için modelin geliştirilme sürecinin içinde de bulundum. Benny Leuchter’in Nürburgring pistinde yaptığı testlerde ortaya çıkan sonuçlardan çok etkilendim. Hem günlük yaşamda kullanım kolaylığı hem de istediğimde performanslı sürüş için istediklerimi sunmasıyla tercih sebebim oldu’ dedi.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Volkswagen’in R modelleri 2002 yılından beri tüm dünyada yarış pistlerinde boy gösteriyor. Dört nesildir Golf R modelinin bulunduğu R ürün gamında, Passat R, Touareg R ve Scirocco R bulunmuştu. Şimdi bunlara T-Roc R da eklenerek bundan sonra VW’in modellerinde R versiyonunu da ekleyeceğinin sinyallerini verdiğini söyleyebiliriz.

Volkswagen T Roc R Tanıtıldı.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba