Ferrari’nin 4 Koltuklu Modeli Ferrari Roma Yollara Çıkmaya Hazır! Aston Martin Katili Diyorlar!

Ferrari Roma Aston Martin Katili.
Ferrari Roma Aston Martin Katili.

Ferrari Roma Yorumları, Ferrari Roma Özellikleri, Ferrari Roma Fotoğrafları, Ferrari Roma gücü, Ferrari Roma motoru, detayları haberde. Ferrari’nin son modeli Roma tanıtıldı. Ferrari’nin ikonik modeli 250 GT Berlinetta’dan ilham alınarak tasarlanan dört koltuklu Ferrari modeli olan Roma, oldukça modern bir tasarım dilini klasik vurgular yaparak yansıtmayı başarıyor. Ferrari Roma Aston Martin Katili.

Araba Habercisi Dergisi.

Youtube.com/MSEMedya

Ferrari Roma’nın motor kaputunun altında ise 4.0 litrelik V8 motor yatıyor. 620 beygir güç üreten bu motorun tork değeri ise 760 Nm. 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlarken 0-200 km/s hızlanması ise sadece 9.3 saniye. Son hızı ise 320 km/s olarak belirtildi. Ferrari Roma’da yeni 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman bir önceki 7 ileri otomatik şanzıman yerine kullanılıyor. Yeni şanzıman sayesinde vites geçişleri çok daha hızlı gerçekleşmekle beraber şehir içi kullanımlarda da konfor ön planda tutuluyor.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Ferrari Roma’nın şasisi %70 oranında yeni malzemeler kullanılarak geliştirdi. Çoğunlukla hafif ve kompozit malzemeler kullanılan modelin toplam ağırlığı ise yalnızca 1.570 kg. Bu ağırlık değeriyle birlikte Ferrari Roma beygir başına düşen 2.37 kilogramlık ağırlığıyla oldukça dinamik bir sürüş sunabiliyor.

Yerli Üretim Ford Transit IVOTY Seçildi! 2020 Uluslararası Van Ödülü Türkiye’nin!

Dış tasarımında klasik Ferrari modellerinden farklı bir görüntü çizen Ferrari Roma fütüristik çizgilere sahip. Aşağıya açılı bir şekilde yerleştirilmiş olan ön ızgara uzun bir kaput görüntüsü sunarak oldukça sportif bir duruş sergiliyor. Matrix LED ön farlarıyla dikkat çeken Ferrari Roma’nın kesinlikle bugünün değil de yarının araba tasarımına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Arka tasarımda ise bildiğimiz Ferrari modellerine benzer yapısıyla göz aşinalığı sunan Ferrari Roma, yuvarlak arka far tasarımı yerine yine çift parçalı ancak daha ince bir far tasarımını tercih etmiş. İkişerden toplamda dört egzoz çıkışına sahip olan difüzör ise modelin performansı hakkında fazlasıyla bilgi vermeyi başarıyor.

İç tasarımda ise sunduğu konfor ve lüks seviyesini daha üst noktalara taşıyan Ferrari Roma’da teknolojik altyapıya da fazlasıyla önem verildiğini görebiliyoruz. Dijital kokpitin yanı sıra orta konsolda yer alan 16 inçlik klima kontrollerinin de dahil olduğu multimedya ekranı ve yolcu tarafında yer alan ekranla Ferrari Roma’nın iç mekanı dikkat çekiyor.

Ferrari Roma Aston Martin Katili. Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba