İlk Yerli Otomobilimiz DEVRİM’in Üretildiği Eskişehir Volkswagen Fabrikasını İstiyor!

Volkswagen Türkiye Fabrikası Eskişehir
Volkswagen Türkiye Fabrikası Eskişehir

Geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz üzere Alman otomobil devi Volkswagen’in Türkiye’de fabrika açacağını duyurmuştuk. Bulgaristan seçeneğini de değerlendiren VW için yapacağı yatırımda verilecek olan teşvik de avantaj sağladığımız konulardan biri olarak ön plana çıkmıştı. Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin de oldukça etkili olmasıyla Volkswagen Türkiye’de yatırım kararı aldı. Volkswagen Türkiye Fabrikası Eskişehir.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Türkiye’de kurulacak olan fabrikanın ilk etapta 4-5 bin kişilik istihdam yaratması bekleniyor. 2022 yılında faaliyete geçmesi planlanan fabrikada VW Grubu’nun Skoda ve Seat markaları için üretim yapılacak.

Yatırım kararının netleşmesinin ardından Türkiye’de hangi şehirde bu fabrikanın kurulacağı noktasında da çeşitli görüşler ortaya atılmıştı. Birçok şehir bu yatırıma aday olurken, özellikle Manisa ön plana çıkmıştı. Tüm iller böyle bir yatırımı isterken somut açıklamalarla öne çıkan aday şehirler arasında Kocaeli, Sakarya, Çorum, Balıkesir ve Eskişehir bulunuyor.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

İlk Altı Ay Sonunda Türkiye’nin En Çok Satan 10 Arabasını Merak Ediyor Musunuz?

VW Fabrikası İçin Eskişehir de Aday

Daha önce aday şehirlerin gerek milletvekilleri gerekse ticaret ve sanayi odaları tarafından yapılan açıklamalara ek olarak Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş da dün katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş yaptığı açıklamada, her kentin böyle bir yatırıma sahip çıkacağını, aday kentlerin sunacağı avantajlar kadar yatırımcının da değerlendirdiği parametreler olduğuna dikkat çekti. Yatırımın Eskişehir’e yapılması için yoğun kulis çalışmalarında bulunduklarını da ekleyen Kesikbaş, 6 aydır konu hakkında Eskişehir’in ekonomik yapısından eğitimine kadar gerekli bütün bilgi paylaşımını yaptıklarını belirtti.

Volkswagen Türkiye Fabrikası Eskişehir
Volkswagen Türkiye Fabrikası Eskişehir

İlk yerli ve milli otomobilimiz olan ‘Devrim’in üretildiği Eskişehir bu noktada önemli bir geçmişe sahip durumda. Yerli otomobil fabrikasının Eskişehir’de kurulması noktasında da daha öncesinde girişimlerde bulunulmuştu. Şu an için yerli otomobilin üretileceği yer konusunda net bir karar verilmemiş olmasına rağmen Bursa ön plana çıkıyor. Türkiye, ilk otomobili ‘Devrim’i her ne kadar seri üretim haline getirememişse de 50 yıllık bir otomotiv geçmişine sahip. Otomotiv sektöründe dünyada önemli ülkelerden biri halinde olan Türkiye’de birçok markanın yatırımları bulunuyor. Mercedes-Benz, Toyota, Fiat, Renault, MAN, Anadolu Isuzu, Honda, Hyundai, Temsa ve Otokar markalarının Türkiye’de fabrikaları bulunuyor. Otomobilden hafif ticari araca, otobüsten kamyona kadar geniş bir ölçekte üretim yapıyor. Bu noktada Türkiye’deki otomotiv yan sanayisinin de alt yapısının kuvvetli olduğunu belirtmek gerekir.

Gelişmiş otomotiv endüstrisi sayesinde Türkiye’nin kalifiye iş gücüne de sahip olması VW’in yatırım kararında etkili oldu. 14 farklı üreticinin 2018 yılında %85’i ihraç edilen yaklaşık 1.550.000 adetlik üretim gücü de Türkiye’yi dünya pazarında önemli bir oyuncu yapıyor. Alman otomobil devi Volkswagen’in fabrika yatırımı konusunda gün geçtikçe olumlu yönde ilerleyen sürecin hangi şehirde kurulacağının da kısa bir süre içinde sonuçlanması bekleniyor.

Volkswagen Türkiye Fabrikası Eskişehir, Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba