Renault’un En ‘Ateşli’ Modeli Megane R.S. Trophy Sadece 500 Adet Üretilecek

Yeni Megane RS Trophy R
Yeni Megane RS Trophy R

Son 15 yılda, Renault Sport’un geliştirdiği Megane R.S. en iyi hot hatch modellerden biri oldu. Nürburgring pistinde önden çekişli bir otomobil olarak yaptığı sürelerle de art arda rekorlar kırarak da tarihe geçmeyi başardı. Yeni Megane RS. Trophy R ile de toplamda 7 dakika 40,1 saniyelik süreyle yeni bir rekor kırdı. Yeni Megane RS Trophy R

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Renault Sport’daki mühendisler Megane R.S Trophy-R’ı geliştirirken ağırlık azaltma, aerodinamik verim ve süspansiyon sistemlerine odaklandı. Bu yaklaşımla, modelin virajlardaki performansı daha da geliştirildi. 130 kg.lık ağırlık azaltma operasyonu, yeniden tasarlanmış süspansiyon sistemi ve geliştirilen aerodinamiğiyle birlikte yeni Megane R.S. Trophy-R modeli şimdiye kadarki en ‘ateşli’ Renault Sport modeli olarak öne çıkıyor. Ayrıca, isteğe bağlı olarak karbon seramik frenler ve karbon fiber jantlarla da tercih edilebiliyor.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

İlk Altı Ay Sonunda Türkiye’nin En Çok Satan 10 Arabasını Merak Ediyor Musunuz?

Modele özgü sedef beyazı rengi ve kırmızı şeritleriyle dikkat çekiyor. İçeride ise yarış atmosferini desteklemek için Alcantara yarış koltukları ve spor direksiyon yer alıyor. Sınırlı sayıda üretilecek olan Megane R.S. Trophy-R sadece 500 adet üretilecek.

Yeni Megane R.S. Trophy-R’da 1.8 litrelik turbo benzinli motor 300 beygir güç, 400 Nm tork üretiyor. 0-100 km. hızlanmasını ise sadece 5.4 saniyede tamamlıyor. Son hız olarak da elektronik olarak 260 km/s olarak sınırlandırılmış. Toplam ağırlığı 1.306 kg. olan modelin selefine oranla 209 hp/ton yerine 230 hp/ton değeriyle de dikkat çekiyor.

Yeni Megane RS Trophy R
Yeni Megane RS Trophy R
Yeni Megane RS Trophy R
Yeni Megane RS Trophy R

Megane R.S.’in performansını en iyi sergileyebileceği yerlerden biri olan dünyaca ünlü meşhur Nürburgring pistindeki geçmişi de oldukça etkileyici. 2008, 2011, 2014 ve 2019 yılında rekor kıran model, 2014 yılındaki 7 dakika 54 saniyelik rekorunu bu yıl Megane R.S. Trophy-R modeliyle bu rekorunu 7 dakika 40 saniye olarak güncelledi.

Yeni Megane RS. Trophy R, Araba Habercisi Dergisi.

Yeni Megane RS. Trophy R, Renault Megane RS, Yeni Renault, Spor Araçlar, Spor Arabalar, Araba Testleri, Araç Testleri, Araç Yorumları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba