Volvo Modellerinin Hızı 180 km/s ile sınırlandırıldı! Peki bu tip bir limitleme şov mu gerçekçi mi?

Volvo Modelleri Hız Sınırı.
Volvo Modelleri Hız Sınırı.

Volvo Modelleri Hız Sınırı, Volvo Hızı 180 ile sınırlandırdı, Volvo son hızı sınırlandırdı, Volvo Güvenlik Hız Sınırı.

Artık hangi Volvo modelini satın alırsanız alın son hızı 180 km/s olacak. Volvo Modelleri Hız Sınırı. Volvo Modelleri Hız Sınırı, Volvo Hızı 180 ile sınırlandırdı, Volvo son hızı sınırlandırdı, Volvo Güvenlik Hız Sınırı.

Instagram Hesabım

Volvo ilk kez 2016 yılında, İsveç ve Norveç’teki 90 Serisi otomobillerinde tanıttığı Tehlike Işık Uyarısı (Hazar Light Alert) ve Kaygan Yol Uyarısı (Slippery Road Alert) sistemlerini tüm modellerinde sunacak. Volvo’nun gelecek hafta Avrupa’daki sürücülerine sunacağı güvenlik sistemi 2020 ortasından itibaren tüm modellerde standart olarak bu özellikler yer alacak. Sistem bir önceki modellere de sonradan entegre edilebilecek. Volvo Güvenlik Merkezi Başkanı Malin Ekholm yaptığı açıklamada, gerçek zamanlı verilerin arabalar arasında paylaşılarak kazaların önüne geçilebileceğini düşündüklerini belirtti. Volvo, geliştirdiği bağlanabilirlik (connectivity) özelliğini araçlar arasında sağlıyor. Veri paylaşımı ile trafik güvenliğine büyük bir katkı sunacak.

Sistem, tehlike durumunda herhangi bir Volvo sürücüsünün tehlike ışıklarını yaktıktan sonra bulut servisine bağlı tüm Volvo araçlarına bir sinyal gönderiyor. Bu da olası kazaları önlemeye yardımcı olmak için sürücüleri uyarıyor. Özellikle kör noktalarda ve engebeli yollarda yolun durumu ile ilgili riskleri fark ederek, güvenliği artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Kaygan Yol Uyarısı sistemiyle de yol datalarını bulut sistemde biriktirecek olan Volvo, sistemde yer alan diğer arabalara da aynı rota üzerinde uyarılarda bulunacak.

Volvo Modellerinin Hızı 180 km/s ile sınırlandırıldı. Volvo Modelleri Hız Sınırı.

Volvo daha güvenli sürüş için yapacağı yeniliklerden ve alacağı önlemleri içeren bir basın bülteni yayınlamıştı. 2020 yılından itibaren tüm Volvo modellerinin maksimum hızları 180 km/s ile sınırlandırılacak denmişti. İşte o gün geldi. Artık hangi Volvo modelini satın alırsanız alın son hızı 180 km/s olacak. Ayrıca bu yıldan itibaren kademeli olarak tüm araçlarına entegre edeceği kamera ve sensörler sayesinde de araç sürücüsünün hareketlerini izleyecek. Herhangi bir kaza durumu oluşmadan önce alınması gereken önlemler konusunda emniyet kemerinin de mucidi olan Volvo’nun yaptığı bu çalışmalar global vizyonu olan 2023 yılında ‘ ölümlü kazaya karışmayan Volvo’lar ’ ile de örtüşüyor.

Bu konuya benim yorumum sınırın 180 km/s ile sınırlandırılmış olmasının şovdan öteye gidemeyeceği yönünde. Çünkü otoyol hız sınırının 120 ya da 130 km/s olduğu günümüzde gerçekçi olabilmek için hız sınırının buralara çekilmiş olması gerekiyor. Düşünce olarak nefis bir uygulama ama gerçekçi değil.

İkinci el otomobillerin uçan fiyatlarının önüne ikinci el araç ithalatı ile mi geçilecek?

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba