Kompakt SUV Mitsubishi ASX Yenilendi!

Yeni Mitsubishi ASX Yorumları.
Yeni Mitsubishi ASX Yorumları.

Kompakt crossover sınıfında artan rekabete bir yeni oyuncu daha eklendi. Yenilenen nesliyle Mitsubishi ASX sınıfındaki dengeleri özellikle dört çeker özelliğiyle değiştirecek gibi duruyor. Yeni Mitsubishi ASX Yorumları.

Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız.

Dış tasarımında yaptığı değişikliklerle çok daha dinamik bir ön yüze sahip olan Mitsubishi ASX, LED gündüz farları ile de öne çıkıyor. Parçalı kullanılan sis farları ve yeni geometriye sahip ön ızgarasıyla kaslı bir görüntü de sunuyor. Yeni tampon tasarımında plakalığın da daha üst bölüme taşınmasıyla Mitsubishi ASX’in ön taraftan SUV görüntüsü pekiştirilmiş. Ön taraftaki kaslı görüntüyü yan profilde de çizgileriyle devam ettiren ASX, 18 inçlik jantlarıyla dinamik çizgisini devam ettiriyor. Arka tasarımında ise çok fazla değişikliğe uğramayan Mitsubishi ASX’in en dikkat çekici detayı LED arka farları oluyor. Arka difüzörde de yeni bir tasarıma yer veren ASX, krom detaylarıyla dikkat çekiyor.

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Mitsubishi ASX’in bir önceki neslinde yer alan 1.6 litrelik benzinli motor yerini 2.0 litrelik benzinli motora bıraktı. Bu motorla birlikte daha önce sunduğu 115 beygirlik güç yerine 150 beygirlik güç ve 154 Nm tork yerine de 195 Nm tork sunabiliyor. Böylece toplamda %30’luk bir performans artışı sağlandı. CVT otomatik şanzımana sahip olan Mitsubishi ASX, kompakt crossover sınıfında görmeye alışık olmadığımız bir şekilde dört tekerlekten çekiş sistemini de sunuyor.

Hyundai’nin Hibrit SUV Modeli Geliyor?

İç Mekanda Kalite Arttı

Japon otomobil üreticilerinin en çok eleştirilen noktalarından biri olan iç tasarımda ise Mitsubishi ASX oldukça iddialı. Selefine göre malzeme kalitesini yükselten ASX kabinindeki kalite algısı deri döşeme, krom ve piano black döşemelerle artırılmış. Orta konsola yerleştirilen 8 inçlik dokunmatik multimedya sistemine sahip olan Mitsubishi ASX, Apple CarPlay ve Android Auto gibi bağlanma seçeneklerini de standart olarak sunuyor.

Güvenlik özellikleri de geliştirilen Mitsubishi ASX’in donanım listesinde bir dizi güvenlik teknolojisi bulunuyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Takip Asistanı ve Arka Çapraz Trafik Asistanı gibi özellikler sunuluyor.

Yeni Mitsubishi ASX, Avrupa’da önümüzdeki ay satışa sunuluyor. Türkiye’ye geliş tarihi konusunda herhangi bir açıklama olmasa da 2.0 litrelik motoru nedeniyle vergi mağduru olacağı kesin. Bu nedenle de yüksek ihtimalle Mitsubishi Türkiye yeni ASX modelini Türkiye’ye getirmeyecektir. Bu yüzden de dört çeker kompakt crossover bizim için hayal olarak kalmaya devam edecektir. Mevcut Mitsubishi ASX ise 1.6 litrelik benzinli motoru ve manuel şanzımanıyla hurda indirimiyle birlikte 154.500 TL fiyat etiketiyle satılıyor.

Yeni Mitsubishi ASX Yorumları.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba