Opel Yeni Corsa ile Gözünü Küçük Sınıfın Liderliğine Dikti! Başarabilirler mi?

Yeni Opel Corsa Motor Seçenekleri
Yeni Opel Corsa Motor Seçenekleri

Opel, elektrikli versiyonunu da tanıttığı yeni nesil Corsa’nın daha yüksek verime sahip benzin ve dizel motorlara sahip versiyonlarını da tanıttı. Azaltılmış yakıt tüketimiyle en verimli karbon salınımına sahip Corsa olarak öne çıkıyor. Yeni Opel Corsa Motor Seçenekleri

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Corsa’nın yeni motor seçenekleri selefinin performansına sahip olmasına rağmen yakıt tüketimini ve emisyon oranını önemli ölçüde azaltmıştır. Yeni Corsa’nın giriş seviyesinde bulunan 1.2 litrelik 75 beygirlik benzinli güç ünitesi bulunuyor. Ayrıca 3 silindirli 1.2 litrelik tamamen alüminyumdan üretilmiş 100 HP güç ve 205 Nm torka sahip bir motor seçeneği daha bulunuyor. Sunduğu iki benzinli motor ve 1.5 litrelik 250 Nm torka sahip dizel motor ile Corsa, küçük sınıfta verimlilik konusunda da iddialı bir konumda bulunuyor.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

Yeni Corsa’da bir dizi sürüş yardım sistemleri de yer alıyor. Otomatik acil durum freni, yaya algılamayla önden çarpışma uyarısı, akıllı hız kontrolü ve hız limitleyicisi, şerit takip asistanı ve trafik işaretlerini algılama gibi sistemler sunuyor. İç mekanda sunduğu teknolojide ise standart olarak 7 inçlik dokunmatik multimedya sistemine sahip Corsa, opsiyonel olarak 10 inçlik ekran da tercih edilebiliyor. Navigasyon sisteminde yer alan gerçek zamanlı trafik bilgilerinin yanı sıra, acil durumda kullanmak üzere arıza yardımı ve acil çağrı sistemi de bulunuyor.

Yeni Opel Corsa
Yeni Opel Corsa

Opel’in 5. Nesil Corsa’sı 1 tonun altındaki ağırlığıyla ciddi bir zayıflama operasyonuna tabi tutulmuş. 980 kg.lık ağırlığıyla önceki neslinden tam 108 kg. daha hafif. Ağırlığının yaklaşık %10’unu kaybetmesiyle daha iyi bir performans ve verimlilik sunuyor. 4.06 metrelik uzunluğuyla ise mevcut boyutlarını koruyor.

Yeni Corsa, full LED farlarıyla sınıfının ilk otomobili olacak. Daha önce Astra ve Insignia’da gördüğümüz IntelliLux LED Matrix’i Corsa’da da sunacak olan Opel, premium özellikleri araçlarına entegre ederek önemli bir adım atıyor.

Küçük sınıfta VW Polo’nun liderliği bugüne kadar pek tartışılmadı. Ancak yenilenen Polo’nun ardından gelen Corsa şu an için en önemli rakibi olduğunu ve gözünü de küçük sınıfın liderliğine diktiğini gösteriyor. Sunduğu özellikler ve yakıt verimliliğiyle rakipleri VW Polo ve Peugeot 208’i rekabeti bol ve zor günler bekliyor.

Yeni Opel Corsa Motor Seçenekleri

Araba Habercisi Dergisi

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba