Otonom Sürüş Yeni Bulunan Radarla Ucuzlayacak!

Otonom Arabalar, Otonom Otomobiller, Sürücüsüz Arabalar, Sürücüsüz Otomobiller. Alman otomobil tedarikçisi Robert Bosch, araçların yolun üç boyutlu görünümünü algılamasını sağlayan ve otonom araçların gelişimini hızlandırabilecek bir sensör geliştirdiklerini söyledi. Bosch, önümüzdeki hafta tanıtımını yapacağı lidarların hem uzun hem de kısa mesafeyi kapsadığının altını çizdi. Ayrıca sensörün şirketin kamera ve radar teknolojileri ile entegre bir şekilde çalışacağını söyledi. Yeni Otonom Radar Teknolojisi Geliyor.

Araba Habercisi Dergisi

Youtube Kanalımız

[irp posts=”11745″ name=”2020 yılında hangi otomobiller satışa sunulacak?”]

2019’un Otomotiv Olayı Hangisi Oldu?

Yolun üç boyutlu görünümünü algılamak için ışık temelli sensörler kullanan bu yeni teknoloji rakipleri karşısında öne geçmeyi planlıyor. Bu teknoloji şu anki hali ile çok pahalıdır, ancak daha ucuz olan bir sensörün kullanımı yaygınlaşırsa, otonom araçların yayalar gibi yolda olan diğer kullanıcılara olan mesafeyi tespit etmesini sağlayacak daha fazla veri sağlanabilir.

Volkswagen 2020’yi Elektrikli Otomobil Yılı İlan Etti

Birçok şirket lidar teknolojisi üzerinde çalışırken, Bosch gibi büyük ve güvenilir tedarikçilerin bu teknolojiyi desteklemeleri gelişimi inanılmaz derecede hızlandırabilir.

2020’nin En Uzun Menzil Sunan 15 Elektrikli Arabası

Başlangıcta araçların tepesinde geniş hacime sahip lidar sensörlerinin yerini farların yakınına veya otomobilin diğer kısımlarına entegre edilebilen kompakt katı hal cihazları aldı.

Bosch kendi lidar teknolojisi için bir zaman çizelgesi, fiyatlandırma ve teknolojik ayrıntıları açıklamadı. Ancak bir şirket sözcüsü, şirket sensörleri seri üretime geçirmek için çalışıyor. Bu teknolojinin uygun fiyatlı pazara uygun bir teknolojik cihaz olması bekleniyor.

Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!

Lidar teknolojisi şu anda General Motor, Ford Motor ve Google şirketinin alt kuruluşu olan Waymo gibi şirketler tarafından kullanılıyor. Diğer şirketler Tesla ve Nissan gibi, lidarın yükske masraflı oluşundan dolayı lidarı desteklememektedirler. Geçtiğimiz Nisan ayında Elon Musk, ‘lidar teknolojisinin çok gereksiz olduğunu ve bu teknolojiyi kullananların mahkum olduklarını’ söyledi. Tesla araçları, otonom sürüş sistemi için kameralarına ve radarlarına güveniyor.

Yeni Otonom Radar Teknolojisi Geliyor.

Bosch yeni lidar radar teknolojisi, Bosch Otonom Lidar Radar, Bosch Radar Teknolojisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba