Renault Clio Hibrit seçeneğin özellikleri nasıl? Küçük HB sınıfında hibrit ile Yerli Üretim Clio başarır mı?

Yeni Renault Clio Hibrit Fiyatlar 2023.
Yeni Renault Clio Hibrit Fiyatlar 2023.

Renault Clio Hibrit seçeneğin özellikleri nasıl? Küçük HB sınıfında hibrit ile Yerli Üretim Clio başarır mı? Yeni Renault Clio Hibrit Fiyatlar 2023.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI NEDEN DURDU?

Renault Clio yenilendi ve bu yenilenme sonrası hibrit seçeneğiyle de Türkiye’de satışa sunuldu. Peki bu hibrit Clio’nun özellikleri nasıl? Başarılı olur mu?

Yenilenen Renault Clio modelinde 2 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan Techno Esprit Alpine donanımın TCe 90 hp x-tronic versiyonu 1.023.900 TL, merakla beklenen E-Tech full hybrid 145 hp versiyonu ise 1.248.900 TL olarak satışa sunuldu.

Renault, 2020’de Clio da dahil olmak üzere otomobillerinde E-Tech Full Hybrid teknolojisini kullanmaya başladı. Bunun devamı olarak yeni Clio’da 145 hp E-Tech Full Hybrid versiyon da sunuluyor. E-Tech Full Hybrid teknolojisi, 150’nin üzerinde patent ve Renault’nun Formula 1 deneyimlerini içeriyor. Enerji geri-kazanım işlevi bunlardan biri. Yeni Clio’yu daha dinamik ve daha verimli hale getiriyor. Sistem; iki elektromotor (bir 36 kW motor ve bir 18 KW yüksek voltajlı marş jeneratörü) ile 4 silindirli, 1,6 litre 69 kW (94 hp) içten yanmalı motor, akıllı multi-mode debriyajsız vites kutusu ve 1,2 kWsa bataryadan oluşuyor. İçten yanmalı motorun şanzımanı dört ve ana elektrik motorun şanzımanı iki orana sahip. E-Tech Full Hybrid güç-aktarma sistemi, enerji verimliliğini optimize etmek için içten yanmalı motor ve elektrik motoru 14’e kadar farklı modda kombine edebiliyor.

Otomobil, çalıştırıldığı ilk anda her zaman elektromotordan güç alıyor ve şehir içi sürüş seyrinde %80’e kadar elektromotoru kullanabiliyor. Geleneksel bir benzinli motora kıyasla tüketimi %40’a kadar azaltıyor. Yeni Clio, hibrit şehir otomobili segmentindeki en yüksek batarya kapasitesine sahip. Verimli güç-aktarma sistemi sayesinde CO2 emisyonları 93 gr/km’den başlıyor. Böylece sessiz bir elektrikli otomobil keyfini batarya şarj gereksinimi olmadan yaşatabiliyor.

Renault Clio Hibrit batarya açısından oldukça iyi. Bu batarya paketiyle kaç km yol yapabildiğini test sırasında öğrenebileceğim. Aracın açıklanan özellikleri başarılı görünüyor. Performansı biraz daha iyi verilere sahip olabilirdi. Önündeki en büyük engel fiyatı olacak. Küçük sınıfta yer alan bir araç için 1.3 milyona yürüyen fiyat kafa karıştıracaktır. Açıkça söylemek gerekirse bu fiyatla işi zor. Aynı yönetim en üst paket, otomatik, 150 HP Dacia Duster’ı daha ucuza satıyor. Bununla birlikte bu paraya elektrikli araç satın almak mümkün.

Renault Clio Hibrit Teknik Özellikler
silindir hacmi (cm31598
maksimum güç (hp / dd)145 / 5.600
maksimum tork (Nm / dd)205
maksimum hız (km/s)180
0-100 km/s hızlanma (sn)9,3
wltp yakıt tüketimi (lt/100 km)4,2
ağırlık1313
bagaj hacmi301

Yenilenen Renault Clio Satışa Sunuldu! Renault Mais yönetimi Yenilenen Clio liste fiyatlarını açıkladı!

Araba Habercisi Eylül 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Eylül 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 55. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 55. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 55. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Yeni Renault Clio Hibrit Fiyatlar 2023.

Yeni Renault Clio Hibrit Fiyatlar 2023.

Yeni Renault Clio Hibrit Fiyatlar 2023.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba