Yeni Volkswagen Passat Yeni Manuel Şanzımanıyla Satışa Sunulacak! Geri Dönüş Başladı!

Yeni Volkswagen Passat Manuel Şanzıman
Yeni Volkswagen Passat Manuel Şanzıman

Volkwagen’in mühendisleri yeni bir manuel şanzıman geliştirdi. MQ281 adı verilen şanzıman oldukça verimli bir şekilde çalışarak kilometre başına 5 gram CO2 tasarrufu sağlıyor. Bu yeni şanzımanın kullanılacağı ilk model yeni VW Passat olacak. Yeni Volkswagen Passat Manuel Şanzıman konusunda iddialı.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Şimdiye kadar çoğu firma manuel şanzımanlarını geliştirmek için kaynak ayırmadı. Ancak, emisyon değerleri üzerinde büyük bir etkisi olan manuel şanzımanlarda, verimliliği artırmak ve tüketimi azaltmak için küçük değişiklikler yeterliydi. Manuel şanzımanların kullanım oranlarının hala yüksek olması sebebiyle, şanzımanlar içerisindeki payı önemli bir yer kaplıyor.

VW yetkilisi Helmut Göbbels yaptığı açıklamada, ‘Yeni geliştirdiğimiz manuel şanzımanımız olan MQ281 ile 200-340 Nm’lik bir tork aralığında çalışabilecek bir şanzımana sahip olduk. Bu da MQ250 ve MQ350 dahil bu aralıktaki tüm şanzımanlarımızın yerini alması anlamına geliyor. Bu yüzden de birçok modelimizde bu manuel şanzımanı kullanabileceğiz’ dedi.

Yeni şanzımanın geliştirilmesinde tamamen yeni bir yağ iletim sistemi de tasarlandı. Bu yeni sistem sayesinde sadece 1,5 litre olan şanzıman yağının ömrünün uzadığı iddia ediliyor. Sürtünmeyi azaltmak için dişli kutusuna yeni bir yatak geliştirildi. Daha az temas eden contalar olması nedeniyle de yeni nesil rulmanlar kullanıldığı belirtildi. Şanzımanın daha az titreşimle çalışması ve daha sessiz olması da konfora etki edecek nedenler olarak öne çıkıyor.

Birçok VW şanzımanında olduğu gibi, MQ281 de VW fabrikalarında üretiliyor. İspanya’nın Barcelona ve Arjantin’in Cordoba kentlerinde yer alan VW fabrikalarında üretime başlandı.

Yeni Volkswagen Passat Manuel Şanzıman konusunda iddialı, Araba Habercisi Dergisi.

2020 VW Passat
2020 VW Passat
VW Passat Yeni Manuel Şanzıman
VW Passat Yeni Manuel Şanzıman

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Yeni Volkswagen Passat’ın İç Tasarımının Detayları da Ortaya Çıktı!

We Connect özelliklerine baktığımızda, akıllı telefon üzerinden park durumundayken kapıların ve ışıkların durumunu kontrol etmek mümkün. Ayrıca araç içi uygulamalarla uygun park yerleri bulunabiliyor ve restoranlardan benzin istasyonlarına kadar pek çok yer için özel teklifler sunulabiliyor. We Connect özelliklerine ek olarak We Connect Plus ile çevrimiçi trafik yoğunluğuna göre rota hesaplama, harita güncelleme, internet radyosu ve hırsızlık önleme sistemi bulunuyor.

Passat’ta kullanılacak yeni iç tasarımda ise yeni Golf’e benzer tasarım detayları öne çıkıyor. Tamamen yeni olan direksiyonda orta kısım küçülerek tuşlara daha fazla yer verilmiş. Orta konsolda yer alan saat yerine de Passat logosunun koyulması dikkat çeken detaylar olarak göze çarpıyor.

Yeni Volkswagen Passat’ın İç Tasarımının Detayları da Ortaya Çıktı!

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba