Yerli Otomobil Fabrikası’na ilk kazma vuruldu temel Haziran ayında atılıyor

Yerli Otomobil Fabrikası Ne Durumda, Türkiyenin Otomobili Fabrikası Nerede, TOGG Hafif Ticari Araç, Yerli Otomobil Kasa Tipleri Neler?

Yerli Otomobil ile ilgili gelişmeler son hızla devam ediyor. Covid 19 salgını yerli otomobil fabrikasının ilerleyişini etkilemeyecek! Yerli Otomobil Fabrikası Ne Durumda?

Instagram Hesabım

Yerli otomobilde son durum ne? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Covid 19 salgını nedeniyle Bursa Gemlik’te kurulacak fabrikanın temel atma tarihine ilişkin büyük bir aksaklık öngörmüyoruz. Yerli Otomobil Fabrikası ÇED raporunu alma aşamasında. Zemin etütleri de muhtemelen 10 gün içerisinde tamamlanacak.”

Bunun üzerine yeni gelişmeler geldi ve Yerli Otomobil Fabrikası’nda ilk kazma vuruldu. İddialara göre Haziran ayında Türkiye’nin Otomobili Fabrikası’nda temel atma töreni düzenlenecek.

Türkiye’nin Otomobili Kasa Tipleri Neler Olacak?

İşte Yerli Otomobil Kasa Tipleri.

2030 yılına kadar Yerli Otomobil’in sahip olacağı kasa tipleri şunlar.

C Kompakt SUV

C Kompakt Sedan

C Kompakt HB

C Kompakt MPV

C Kompakt Hafif Ticari Araç

B Küçük SUV

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın son olarak yaptığı açıklamanın ardından Türkiye’nin Otomobili ailesine C Kompakt Ticari araç seçeneği de katılmış oldu.

Yerli Otomobil Performansı Nasıl?

AWD çekiş sistemi ile 0 -100 km/saat hızlanmasını sadece 4.8 saniyede tamamlayarak hayalini kurduğunuz performansı her gün yaşayacaksınız. RWD çekiş sistemine sahip otomobiller ise 100 km/saat hıza 7.6 saniyede ulaşarak beklentilerinizin ötesinde performans sunacak.

Yerli Otomobil Teknik Özellikleri Nasıl?

Arkadan çekişli (RWD) versiyonlar 200 beygir gücü; tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sunan versiyonlar ise 400 beygir gücü sunarak her yola özgüven ile çıkmanızı sağlayacak.

Yerli Otomobil 4×4 olacak mı?

Otomobilin standart konfigürasyonunda yer alacak arkadan çekiş (RWD) sisteminin yanı sıra ön aksta yer alan ikinci elektrikli motor ile tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sistemi zorlu hava ve yol koşullarında seyahat edecekler için daha iyi bir çekiş sağlayacak.

Yerli Otomobil Euro NCAP 5 Yıldız alacak mı?

Yüksek çarpışma dayanımı, aktif ve pasif güvenlik ögeleri ve ileri sürücü destek sistemleri ile 2022 yılının Euro NCAP 5 Yıldız güvenlik normlarını sağlayacak.

Yerli Otomobil Kasa Tipleri Neler

Yerli Otomobil Kasa Tipleri Neler?

Yerli Otomobil Fabrikası Ne Durumda?

Ford Kuga Türkiye’de Satışa Sunuldu! Yeni Ford Kuga’nın Fiyat Listesi Nasıl?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba