İlk Mini’nin Üretildiği Oxford’da 10 Milyonuncu Mini de Banttan İndi

10 milyonuncu Mini Üretildi
10 milyonuncu Mini Üretildi

Bu sene 60. Yılını kutlayan Mini, 10 milyonuncu Mini modelini de üreterek önemli bir başarıya imza attı. Mini üretime başladığı 1959 yılından bugüne tam 60 yıldır ikonik modeller üretiyor. 10 milyonuncu Mini Üretildi!

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Mini’nin 60. Yıla özel versiyonu, Mini’nin Oxford fabrikasında üretildi. Mini, her yıl için bir modelini ve toplamda 60 modelini bir arada sergiliyor. Bu yıl boyunca Mini’nin sosyal medya hesaplarında, Mini kullanıcılarının arabalarına duydukları sevgi ve bağlılığı gösteren paylaşımlar yapılmaya devam edecek.

1959 yılında doğan Mini’nin ilk modeli Alec Issigonis tarafından tasarlandı ve otomobil dünyasında büyük bir etki yarattı. 1968 yılına kadar aynı model Oxford fabrikasında üretildi. Marka için yeniden doğuş denilebilecek ikinci tarih ise 2001 yılı. 2001 yılında BMW çatısı altına giren Mini, yeniden doğdu ve tüm dünyada satışlarını artırdı. Mini, geçtiğimiz yıl dünya genelinde 110 ülkede 400.000 adetin üzerinde satış yaptı.

10 milyonuncu Mini Üretildi.
10 milyonuncu Mini Üretildi.

Mini Oxford Fabrika Müdürü Peter Weber ‘İkonik markamızın 60 yılını kutluyoruz. Oxford’daki üretim hattından çıkan 10 milyonuncu Mini modelini görmek, 1959’da ilk Mini’nin üretildiği bu fabrika için çok özel bir anlam taşıyor ve bize gurur veriyor’ dedi.

10 milyonuncu Mini Üretildi! Araba Habercisi Dergisi.

Toyota Çinli BYD ile Ortak Oldu! Yeni Modeller Yakında ortaya çıkmaya başlıyor!

Yapılan açıklamada, Toyota ve BYD ortak geliştirecekleri sedan ve SUV modellerini 2020 yılının ilk yarısından itibaren Toyota markası altında piyasaya sunacaklar. Ayrıca, Toyota elektrikli araçları için batarya tedariğinde de Çinli CATL firmasıyla birlikte çalışacağını açıkladı.

Toyota, 2025 yılına kadar küresel satışlarının yarısını elekrikli modellerinden elde etmeyi hedefliyor. Sadece 5 yıl içerisinde benzinli modellerinin yerini elektrikli modellerinin alacağı bir planda, batarya temini de kritik bir noktayı oluşturuyor. Bu yüzden, Toyota’nın şu andaki batarya tedarikçisi Panasonic’den başka üreticilerle çalışması beklenen bir durumdu.

Atılan bu adımlarla, içten yanmalı motorlardan elektrikli motorla çalışan arabalara geçiş sürecinin hızlı geçecektir. Gittikçe artan küresel emisyon düzenlemelerinin yaptığı baskıyla, üreticilerin yerel ortaklarla hareket etmesi de tüketiciye daha uygun fiyatlı modeller sunulmasını sağlayacaktır. En önemlisi de sıfır emisyonlu modeller çoğaldıkça şehir merkezlerindeki kirliliğin yok olması olacaktır. Çin’de Toyota ilk elektrikli modelini önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planlıyor ve bu model kompakt SUV modeli olan C-HR olacak.

Yazıyı görmek için tıklayın.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba