Toyota Çinli BYD ile Ortak Oldu! Yeni Modeller Yakında ortaya çıkmaya başlıyor!

Toyota BYD Ortaklığı Modelleri Neler Olacak
Toyota BYD Ortaklığı Modelleri Neler Olacak

Toyota BYD Ortaklığı Modelleri Neler Olacak? Toyota, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin’de daha fazla pay sahibi olmak istiyor. Ekonomik elektrikli arabalar geliştirmek için Çinli araba üreticisi BYD ile ortak elektrikli modeller geliştirecek. Toyota BYD Ortaklığı Modelleri Neler Olacak?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Yapılan açıklamada, Toyota ve BYD ortak geliştirecekleri sedan ve SUV modellerini 2020 yılının ilk yarısından itibaren Toyota markası altında piyasaya sunacaklar. Ayrıca, Toyota elektrikli araçları için batarya tedariğinde de Çinli CATL firmasıyla birlikte çalışacağını açıkladı.

Toyota, 2025 yılına kadar küresel satışlarının yarısını elekrikli modellerinden elde etmeyi hedefliyor. Sadece 5 yıl içerisinde benzinli modellerinin yerini elektrikli modellerinin alacağı bir planda, batarya temini de kritik bir noktayı oluşturuyor. Bu yüzden, Toyota’nın şu andaki batarya tedarikçisi Panasonic’den başka üreticilerle çalışması beklenen bir durumdu.

Atılan bu adımlarla, içten yanmalı motorlardan elektrikli motorla çalışan arabalara geçiş sürecinin hızlı geçecektir. Gittikçe artan küresel emisyon düzenlemelerinin yaptığı baskıyla, üreticilerin yerel ortaklarla hareket etmesi de tüketiciye daha uygun fiyatlı modeller sunulmasını sağlayacaktır. En önemlisi de sıfır emisyonlu modeller çoğaldıkça şehir merkezlerindeki kirliliğin yok olması olacaktır. Çin’de Toyota ilk elektrikli modelini önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planlıyor ve bu model kompakt SUV modeli olan C-HR olacak.

Toyota BYD Ortaklığı Modelleri Neler Olacak? Araba Habercisi Dergisi.

Toyota BYD Ortaklığı Başladı
Toyota BYD Ortaklığı Başladı

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

BMW 3 Serisi mi? Mercedes C Serisi mi? Satın Alırsınız?

Sizin bu iki otomobil arasından hangisini seçeneğinizi arabahabercisidergisi instagram hesabımdan sizlere sordum. Çok şükür sizlerin sayesinde haftada 1.5 milyon erişimi olan instagram hesabımda bu anket için beklediğimden çok daha yüksek bir katılım oldu.

Binlerce kişinin katıldığı anket sonucunda Mercedes Benz C Serisi oyların yüzde 46’sını alırken, BMW 3 Serisi yüzde 54 oy aldı. Bu verileri dileyene istediği zaman ulaştırabiliriz ?

BMW 3 Serisi mi? Mercedes C Serisi mi? Kullanıcının Nabzını Tutuyoruz!

Toyota Çinli BYD ile Ortak Oldu. Yeni Modeller Yakında ortaya çıkmaya başlıyor!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba