Bentley Lüks Elektrikli Araba Tanımını Yeniden Yaptı Ama Bu Tasarım Sınıfta Kalır!

2020 Bentley EXP 100 GT Tasarımı
2020 Bentley EXP 100 GT Tasarımı

2020 Bentley EXP 100 GT Tasarımı. Bentley, 100. kuruluş yıldönümünü özel modeller ve konseptlerle kutlamaya devam ediyor. EXP 100 GT adını verdiği konsept modeliyle Bentley, ultra lüks elektrikli otomobil vizyonu gösteren bir konsept tanıtımını yaptı. 2020 Bentley EXP 100 GT Tasarımı.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Bentley EXP 100 GT konsept modeli, 5.8 metrelik uzunluğuyla ‘gemi gibi araba’ tanımını devam ettiriyor. Bugünkü batarya teknolojisinden 5 kat daha verimli bir teknolojiyle 700 km. menzile sahip durumda. Rakibi Aston Martin de ultra lüks elektrikli otomobil konseptleri ortaya koysa da Bentley, pil teknolojisi gelişmedikçe 2025 yılına kadar elektrikli araç piyasasının beklenenin üzerinde bir artış göstermeyeceğini belirtti.

Klasik Bentley hatlarını sadece yuvarlak far yapısıyla gördüğümüz model, konsept model olması sebebiyle de sıradışı bir tasarıma sahip. Bentley tasarım direktörü Stefan Sielaff yaptığı açıklamada, ‘Bu gelecekte yapmak istediğimiz türden bir otomobil’ dedi. Tasarım göreceli bir kavram olsa da lüks spor otomobiller içinde ‘ağır ağabey’ olan Bentley’in bu derece keskin bir tasarım değişikliği yapması oldukça riskli. Tasarımcısı olan Sielaff’ın kariyeri, bu tasarım dilinde ısrarcı olursa muhtemelen Bentley’de devam etmeyecektir.

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Bentley 2035 Vizyonunu Ortaya Koyuyor

Bentley EXP 100 GT, otonom teknolojiyle batarya teknolojisinin çok daha gelişmesini beklediği 2035 yılının vizyonunu ortaya koymak için geliştirilen bir konsept araba olarak öne çıkıyor. Bentley CEO’su Adrian Hallmark, konsept modelin lüks elektrikli otomobilin geleceğini göstermek için çıkardıklarını belirtti. Otonom sürüş teknolojisine sahip olmasının yanı sıra günümüzde kullanılmayan ancak gelecekte kullanılması planlanan bir dizi teknolojiye de sahip. Otonom sürüş esnasında koltuklar 360 derece istenen yere döndürülebiliyor. Ayrıca vücut ağırlığına ve sıcaklığına göre otomatik olarak ayarlayan teknolojiye de sahip olacak.

Bentley EXP 100 GT modelinin, üst düzeyde sunduğu konforun yanı sıra performans verileri de oldukça yüksek. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2,5 saniyede tamamlıyor ve son hızı da 300 km/s olarak dikkat çekiyor.

Spor otomobil yerine Grand Tourer modellere odaklanan Bentley, markanın CEO’su Hallmark’ın da ifade ettiği gibi VW Grubu’nda yeterince spor araba olduğu için GT segmentinde odaklanmaya devam edeceklerini belirtti. Hallmark, EXP 100 GT konsept modeliyle Grand Tourer segmentinde tam elektrikli bir otomobilin yeniden tanımını yaptıklarını da ifade etti.

Bentley EXP 100 GT
Bentley EXP 100 GT

2020 Bentley EXP 100 GT Tasarımı, Araba Habercisi Dergisi.

Hyundai’nin İlk Elektrikli Yarış Arabası Veloster N ETCR 2020 Yarışları İçin Oldukça İddialı!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba