2021 Hyundai Elantra Hibrit Türkiye’de ne zaman satılacak? Hibrit Elantra’nın özellikleri neler?

2020 Hyundai Elantra Hibrit
2020 Hyundai Elantra Hibrit

2021 Hyundai Elantra Hibrit Türkiye’de ne zaman satılacak? Hibrit Elantra’nın özellikleri neler? Yeni Elantra, 2021 Elantra, Yeni Hyundai Elantra, 2021 Hyundai Elantra Hibrit, Hyundai Elantra 2021 Özellikleri Neler, Yeni Elantra Ne Zaman Satılacak?

Instagram Hesabım

Yedinci nesil Hyundai Elantra, “Parametric Dynamics” tasarım öğeleri sayesinde fütürist ve yenilikçi bir görünüm ve his sunuyor. Alışılmışın dışında bir aile otomobili görüntüsü sunan otomobil, hem modern hem de sportif çizgileriyle farklı hisleri aynı anda yaşatabiliyor.

Yeni modelle birlikte daha farklı bir tasarım diline kavuşan Elantra, spor otomobillerde görmeye alıştığımız egzotik dört kapılı bir coupe görüntüsü sunuyor. Hyundai mühendisleri ve tasarımcıları yeni modelde daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir yapı ortaya çıkarmış. Bir önceki nesilden 5.5 cm daha uzun olan otomobil, iç mekanda da daha geniş bir oturma alanı sunuyor.

Yeni Hyundai Elantra Hibrit Özellikleri Neler?

Hyundai, Elantra modelinde ilk kez hibrit motor teknolojisine yer veriyor. Böylelikle markanın çevreci modeler gamına dahil olan Elantra Hybrid 1.6-litrelik GDI Atkinson çevrimine sahip dört silindirli benzinli motora kavuşmuş oluyor.
Elantra Hybrid’de benzinli motora ek olarak 32 kw’lik bir elektrikli motora da (44 HP) yer veriliyor. Her iki motorun birleşmesiyle toplam 139 beygire ulaşan Elantra, daha dinamik ve daha ekonomik bir sürüş vaad etmiş oluyor. Yeni Hyundai Elantra benzinli ve elektrikli motorun işbirliği sayesinde 264 Nm tork üretiyor.

Hyundai’nin geliştirilmiş 6 ileri çift kavramalı şanzımanıyla donatılan bu versiyon, daha hızlı vites geçişleriyle rakiplerinden ayrılıyor deniliyor. Hyundai bu araçta değişken oranlı CVT şanzıman yerine iyi bir karar vererek hızlı vites değiştiren çift kavramalı otomatik şanzımana yer vermiş. Ayrıca, kullanılan yüksek verimli elektrikli motor sayesinde düşük hızlarda anlık tork elde ediliyor ve böylelikle benzinli motorun devreye girmesi engellenmiş oluyor. Bu yeniliğin en büyük avantajı, otomobile yakıt ekonomisi kazandırıyor olması. Yüksek hızlarda ise devreye giren benzinli motorla beraber daha dinamik ve etkili bir sürüş elde ediliyor. Hyundai Elantra Hibrit’in ortalama yakıt tüketimi 5.6 litre olarak açıklanıyor. 

Hyundai Elantra Motor Seçenekleri Neler? 2020 Hyundai Elantra Hibrit.

Hyundai Elantra radikal bir kararla hibrit ve 2.0 litrelik benzinli üniteyle birlikte satılacak. Bunun dışında bir motor seçeneği şimdilik açıklanmamış durumda. Sanırım olmayacak. 2.0 litrelik benzinli ünite ülkemizde görmeyeceğimiz bir seçenek olacaktır. Bu motor seçeneği 147 beygir güç ve 179 Nm tork üretiyor.

Hyundai Elantra Hibrit Türkiye’de ne zaman satılacak?

Yeni Hyundai Elantra’nın Nisan ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacağı resmi olarak açıklandı.

Engelli Raporuyla satın alınabilecek otomatik SUV modeller hangileri? Fiyatlar değiştikçe güncelleyeceğim!

Araba Habercisi Dergisi’nin Ocak 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Mart 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 26. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 26. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Türk Telekom Dergilik üzerinden de yayın hayatına devam ediyor. Google Play ya da App Store’dan Türk Telekom e-dergi  uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Türk Telekom e-dergi iOS ve Android uygulamalarını indirerek dergiyi okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Mart 2021 sayısı ayrıca Dijital basın dergilikte. 

2020 Hyundai Elantra Hibrit

2020 Hyundai Elantra Hibrit

2020 Hyundai Elantra Hibrit

2021 Hyundai Elantra Hibrit.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba