Elektrikli Spor Otomobil Porsche Taycan 24 saatte 3 bin 425 Kilometre Yol Yaptı!

2020 Porsche Taycan Özellikleri Neler
2020 Porsche Taycan Özellikleri Neler

Porsche’nin ilk elektrikli spor otomobili Taycan,24 saat içinde 3 bin 425 kilometrelik yol kat etti ve bir kez daha dayanıklılık testinden başarıyla geçti. 2020 Porsche Taycan Özellikleri Neler?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Taycan, prototipi 4 Eylül’deki dünya prömiyeri öncesi İtalya’nın Nardò kentindeki yüksek hız pistinde 24 saat içinde 3 bin 425 kilometre yol yapmayı başardı. Taycan, pistte 195 ile 215 km/s arasında bir hızda test edildi.

2020 Porsche Taycan Testleri Sürüyor!

Hava sıcaklığının 42, pist sıcaklığının ise 54 dereceyi gördüğü test ile Taycan piyasaya sürülmeden önce uzun mesafedeki performansını bir kez daha kanıtlamış oldu. Dayanıklılık testi, Taycan’ın hızlı şarj molaları ve pilot değişimleri için verdiği aralar haricinde kesintisiz gerçekleştirildi. Testte altı Porsche test pilotu yer aldı. Dayanıklılık testi ile sıcak hava testinin bir parçası olarak kalite güvencesi testi de yapıldı.
Taycan Ürün Gamı Başkan Yardımcısı Stefan Weckbach, “Nardò’da elde edilen sonuç eşsiz 800 volt teknolojisinin ve yüksek olgunluk seviyesinin avantajlarını gözler önüne seriyor. Yıl sonunda piyasaya sürülmeden önce Taycan, dünya çapında altı milyon kilometreden fazla yol kat etmiş olacak” dedi.

Porsche’nin tamamen elektrikli ilk spor otomobili!

Dayanıklılık, yeni Porsche Taycan’ın rüşdünü ispatladığı tek konu değil. Otomobilin elektrikli güç aktarma mekanizması kısa aralıklarla birkaç kez hızlanıldığında dahi tam motor gücüne ulaşılabilecek şekilde tasarlandı. Ayrıca Taycan, Temmuz ayının sonunda seri üretim öncesi 0 km’den 200 km/s hıza üst üste 26 kez çıkmayı başardı. Zamanlı sürüşlerde elde edilen ortalama hızlanma süresi 10 saniyenin altındaydı. En hızlı ve en yavaş hızlanmalar arasındaki fark sadece 0,8 saniyeydi.

Porsche Taycan 800 volt sistemi.

Taycan 800 voltluk bir sistemle çalışan tamamen elektrikli ilk otomobil. 919 Hybrid’in Le Mans 24 Saat Yarışını üç kere üst üste kazanmasını sağlayan bu teknoloji şimdi seri üretime geçiş yapıyor. 800 volt teknolojisi istikrarlı yüksek performansı mümkün kılıyor, şarj süresini kısaltıyor ve kablo ağırlığı ile paketleme boşluğunu azaltıyor. Nardò Teknik Merkezi’nde yapılan dayanıklılık testi sürüşünde Porsche Engineering Group GmbH tarafından geliştirilen 800 voltluk yüksek güçlü şarj istasyonları kullanıldı.

2020 Porsche Taycan Özellikleri Neler? Araba Habercisi Dergisi.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba