Fiat Egea Sedan, Fiat Egea Cross ve Fiat Egea HB modellerine Otomatik Şanzıman Ne Zaman Geliyor?

2021 Fiat Egea otomatik.
2021 Fiat Egea otomatik.

Fiat Egea Sedan, Fiat Egea Cross ve Fiat Egea HB modellerine Otomatik Şanzıman Ne Zaman Geliyor? 2021 Fiat Egea otomatik.

Instagram Hesabım

Merakla beklenen sorunun cevabı geldi. Fiat Türkiye yönetimi tarafından Fiat Egea ailesinde otomatik şanzıman kullanımının 2022 yılının ilk çeyreğinde başlayacağı açıklandı. Fiat Egea Ailesi’nde otomatik şanzıman dizel motor seçeneğinde olacak.

Egea Cross, güçlü ve cesur hatları, farların altına kadar uzanan yeni ızgara tasarımı ile gerçek bir crossover modelde olması gerektiği gibi çok daha geniş ve çok daha heybetli görünüyor. Yeni süspansiyonun yapısı, yeni jant ve lastik ölçüleriyle Egea Cross’un yerden yüksekliği, diğer gövde seçeneklerine göre 4 cm artıyor. Fiat Egea Cross, güçlü görünümünü perçinleyen daha büyük lastiklerle donatılmasıyla da farkını ortaya koyuyor. Egea Cross’un gövde mimarisi daha yüksek bir sürüş pozisyonu sunuyor ve otomobile inme ve binmeyi kolaylaştırıyor. Yeni Egea Cross, “crossover” detaylarının da etkisiyle Hatchback’ten 7 cm daha yüksek olmasıyla öne çıkıyor. Otomobilin özel crossover detayları çamurlukların etrafındaki gövde kaplamaları ile başlayarak yanlarda ve ön tarafta devam ediyor. Cross için özel tasarlanan kaslı ön ve arka tampon, yan marşpiyeler ve Cross gövde tipine özel tavan rayları da güçlü ve gösterişli görünümü beraberinde getiriyor.

Egea Model Ailesi’nde yenilenen tasarımının haricinde; teknoloji açısından da kapsamlı bir yenilenme yapıldı. En güncel Sürüş Destek Sistemleri (ADAS) ile donatılan Egea Ailesi, kompakt sınıfın yine en güçlü modeli olacak.

Nedir bu Kia K5? Türkiye’de satışa sunulacak 0 kilometre otomobillerden birisi Kia K5 olur mu?

• ‘Trafik İşareti Tanıma Sistemi’, sürüş esnasında maksimum hız limitlerini belirliyor.
• ‘Akıllı Hız Asistanı’, sürücüye hız sınırına uymasını öneriyor.
• ‘Şerit Takip Sistemi’, yol çizgilerini algılayarak otomobili şeritte tutuyor.
• ‘Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi’, sensörler yardımıyla sürücünün yolculuğa devam edemeyecek kadar yorgun olduğunu algılayarak mola önerisinde bulunuyor.
• ‘Adaptif Uzun Far’, karşıdaki aracın farlarını algılayıp Egea’nın uzun farlarını otomatik olarak açarak görüşü ve buna bağlı olarak sürüş güvenliğini arttırıyor.
• ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’, ultrasonik sensörler yardımıyla aracın kör noktasında bir engel olup olmadığını algılıyor ve ilgili tarafın yan aynasındaki küçük bir turuncu üçgen ile sürücüyü uyarıyor.
• Ön park sensörleri, Anahtarsız giriş/çalıştırma ve kablosuz akıllı telefon şarj gibi özellikler hayatı kolaylaştırıyor.

Yeni Mercedes Benz C Serisi Türkiye’de Satışa Sunuldu! 977.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Egea, yepyeni 100 HP gücünde 1.0 litrelik GSE T3 motorla donatılmış durumda. Yeni üç silindirli motor mevcut 1.4 litrelik motordan farklı olarak 1500 d/d’den itibaren 190 Nm gibi yüksek bir torku kullanıma sunuyor. FireFly Turbo motor ailesinin bir parçası olan 1.0 GSE T3, düşük tüketim ve emisyon değerlerini başarılı performansla birleştiriyor. Yeni motor; düşük devirde kullanıma sunduğu yüksek çekiş gücüyle son derece akıcı ve keyifli bir sürüş ve düşük ses seviyesiyle iddialı sürüş konforu sunuyor. Motorun CO2 emisyonu 121 gr/km (WLTP normuna göre) değerine kadar düşüyor. Euro 6D final uyumlu Multijet dizel motorlar, 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 130 HP (daha önce 120 HP) olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuyor. İyileştirilen performans ve 110 gr/km’den (WLTP normuna göre) başlayan CO2 emisyon değerleriyle yeni dizel motor ailesi yüksek verimlilik seviyesiyle öne çıkıyor.

2021 Fiat Egea otomatik.

2021 Fiat Egea otomatik.

Araba Habercisi Kasım 2021 Sayısını Nerelerden Okurum? 2021 Fiat Egea otomatik.

Araba Habercisi Dergisi 34. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 34. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Kasım 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

Honda Civic Sedan modellerini LPG’liye dönüştürmek için dev tesis Kocaeli Kartepe’de kuruldu!

2021 Fiat Egea otomatik.

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, Egea Ailesi’nin en yeni üyesi Cross’u, yeni aksesuar kitiyle satışa sunduklarını da açıkladı.

2021 Fiat Egea Otomatik

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba