İlk Seri Üretim Hibrit Motorlu BMW M Otomobili BMW XM gösterildi! Küçük bir tank ama çok hızlı!

2022 BMW XM tanıtıldı
2022 BMW XM tanıtıldı

İlk Seri Üretim Hibrit Motorlu BMW M Otomobili BMW XM gösterildi! Küçük bir tank ama çok hızlı! 2022 BMW XM tanıtıldı.

INSTAGRAM HESABIM

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu BMW’nin yüksek performans markası M, 50’nci yaş kutlamalarına BMW XM ile devam ediyor.

Markanın geçtiğimiz yaz tanıtılan konsept modeli 653 beygir güç ve 800 Nm tork üreten hibrit motoru ve sıra dışı tasarımıyla 2023’te yollara çıkmaya hazır.

BMW M1 modelinden bu yana üretilen ilk orijinal M otomobili olma unvanına sahip BMW XM, M tarihinin de ilk M HYBRID motorunu kullanacak.

Birden fazla M otomobili ve motorunun üretimine ev sahipliği yapmış BMW Group’un Amerika’daki Spartanburg Fabrikası’nda 2023’ün ilk çeyreğinde üretimine başlanacak olan BMW XM, plug-in hybrid elektrik motoruna eşlik eden 4.4 litre hacminde, V8 silindirli, M TwinPower Turbo beslemeli içten yanmalı motora sahip.

M ruhunu yansıtan yüksek devir çevirme karakteriyle dikkat çeken BMW XM, M HYBRID motor teknolojisi ve 8 ileri M Steptronic şanzımanıyla 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.3 saniyede ulaşıyor.

Tamamen elektrikle 82-88 km gidebilen ve 140 km/s hıza kadar emisyonsuz bir sürüş sunan BMW XM, karma olarak 1.5-1.6 lt/100 km yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.

2023’ün son çeyreğinde BMW XM’in ürün gamında yerini alması planlanan BMW XM LABEL RED ise bu serinin en güçlüsü olacak.

BMW XM LABEL RED toplamda ürettiği 748 beygir güç ve maksimum 1000 Nm’ye varan tork değeriyle SAV segmentindeki dengeleri değiştiriyor.

Uzun aks aralığı, güçlü oranlar ve modele özgü tasarlanmış 21 inç boyutundaki jantlar otomobilin yan profildeki güçlü görünümünü desteklerken hafif alaşımlı, M departmanı imzalı 23 inç jantlar ise BMW XM’i hem sürüş hem de görünüm bakımından benzersiz bir seviyeye çıkarıyor.

Dikey tasarımlı, M çift çıkış egzozlar, alışılmışın dışında tasarlanmış maksimum aerodinamiğe uygun rüzgarlık ve dik arka cam BMW XM’in arka görünümünü oluşturuyor. LED teknolojisine sahip arka farlarının heykelsi tasarımı ise otomobilin güçlü duruşuna gönderme yapıyor.

Sarı sayfa sahibinden internet sitesinde yaprak kımıldamıyor gibi! İşte karşılaştırmalı rakamlar!

Araba Habercisi Eylül Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

2022 BMW XM tanıtıldı.

Araba Habercisi Dergisi’nin Eylül 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 43. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 43. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

2022 BMW XM tanıtıldı.

2022 BMW XM tanıtıldı

2022 BMW XM tanıtıldı.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba