2022 model Kia K8’in bilgileri nasıl? Bizim buralara gelse hangi motor seçeneğiyle iddialı olur?

2022 Kia K8 teknik özellikler.
2022 Kia K8 teknik özellikler.

2022 model Kia K8’in bilgileri nasıl? Bizim buralara gelse hangi motor seçeneğiyle iddialı olur? 2022 Kia K8 teknik özellikler.

Instagram Hesabım

Kia markası A’dan Z’ye bir değişim içinde. Güney Koreli otomotiv üreticisi Kia logosunu değiştirmesinin ardından arka arkaya yeni modellerini göstermeye başladı. Mercedes Benz E Serisi sınıfında yer alan Kia K8’in ortaya çıkmasıyla birlikte markanın yeni tasarım anlayışının çok çekici olduğu resmiyet kazanmış oldu. Bu araç önde ve arkada tamamen yeni Kia logosunu taşıyan ilk sedan olmasıyla da dikkat çekiyor.

Kia’nın son dönemlerde kullanmaya başladığı kaplan burnu tasarımı bu araçta da karşıma çıktı. Çok zarif, çok dikkat çekici ve çok dinamik görünen yüz tasarımı tek başına aracın tasarımının ön planda olması için yeterli oldu. Kia markasının yeniden doğuşunun ilk modeli olan K8’in ilk resmi görüntüleri markanın geleceğinin güçlü olacağının ispatı gibi.

Bazı pazarlarda Cadenza bazı pazarlarda K7 olarak satılan modelin yerine alan Yeni Kia K8 bu modelin başarılı geçmişinin üzerine inşa edilecek. Kia K8’in yüzünde ona iddialı bir duruş ve otorite kazandıran yeni çerçevesiz ‘kaplan burnu’ ızgara yer alıyor. Geniş bir görünüm kazanmak için ön tamponun içine entegre edilen çerçevesiz ızgara, ışığın hareketini ifade etmek için tasarlanmış karmaşık bir elmas kafese sahip deniliyor. 5.015 mm uzunluğunda olan 2021 K8, deniz sularında seyreden yatlardan ilham alarak tasarlanmış. Dinamik ve kaslı bir arka tasarıma sahip olan araç güçlü bir şekilde aşağıya doğru inen omuz çizgileriyle de dikkat çekiyor.

Honda Civic Sedan Mart 2022 fiyat listesi nasıl? 2021 ve 2022 model Civic Sedan kaç paraya satılıyor?

İddialı tasarım ve yaşam alanıyla dikkatleri üzerine çeken Kia K8 gücünü hangi motor seçeneklerinden alıyor?

Bu araçtaki amiral gemisi ünite elbette dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan 3.5 litrelik V6 silindirli makine. Amerika pazarında çok sevilen bu ünite 300 HP güç, 360 Nm tork üretiyor. Araçta 8 ileri oranlı otomatik şanzıman görev yapıyor.

Bu motora alternatif olarak Kia yönetimi K8 modelinde 2.5 litrelik bir motor seçeneğini daha sunuyor. Bu motor seçeneğiyle birlikte aynı 8 ileri oranlı otomatik şanzıman seçeneği sunulurken ürettiği güç 200 HP ve tork 250 Nm olarak açıklanıyor.

Araç bizim buralarda satılsa en büyük kozu 1.6 litre hibrit seçenek olur. 180 HP güç, 264 Nm tork üreten hibrit seçenekte 6 ileri oranlı otomatik şanzıman görev yapıyor.

2022 Kia K8 teknik özellikler.

2022 Kia K8 teknik özellikler.

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba