Araç kiralama sektörü geçen yıl 36 milyar 900 milyon TL’lik yatırımla 69 bin 150 adet aracı filosuna kattı!

2023 Araba Kiralama Firmaları
2023 Araba Kiralama Firmaları

Araç kiralama sektörü geçen yıl 36 milyar 900 milyon TL’lik yatırımla 69 bin 150 adet aracı filosuna kattı! 2023 Araç Kiralama Şirketleri açısından nasıl geçecek? 2023 Otomobil Kiralama faaliyeti gösterin firmalar için iyi başlayan bir yıl olmuş gibi görünüyor. 2023 Oto Kiralama tahminleriyle ilgili de TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici beklentilerini açıkladı. 2022 yılı araç kiralama sektörü sonuçlarıysa geçtiğimiz günlerde açıklandı. 2023 Araba Kiralama Firmaları.

YOUTUBE KANALIM

TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu’nu açıkladı. Bu kapsamda; operasyonel araç kiralama sektörü 2022 yılında 36 milyar 900 milyon TL’lik yatırım yaparak 69 bin 150 adet aracı filosuna kattı. Sektörün aktif büyüklüğü 87 milyar 600 milyon TL’ye, toplam araç sayısı ise 245 bine ulaştı. Operasyonel araç kiralama sektörünün filosundaki hafif ticari araç payının yüzde 6,7’ye, elektrikli ve hibrit araçların payının ise yüzde 8,2’ye çıkması da raporda dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.

Rapora göre, Renault yüzde 20,7 pay ile Türkiye operasyonel araç kiralama sektörünün en çok tercih edilen markası olmayı sürdürdü. Renault’yu yüzde 15,0 ile Fiat, yüzde 10,7 ile Toyota ve yüzde 10,4 ile Volkswagen ve Ford takip etti. Bu dönemde, sektörün araç parkının yüzde 49’u kompakt sınıf araçlardan oluşurken, küçük sınıf araçlar yüzde 27,8 ve üst-orta sınıf araçlar yüzde 12,8 pay aldı. 2018 yılı sonunda operasyonel araç kiralama sektörünün filosundaki payı yüzde 2,9 olan hafif ticari araçların payı ise 2022 yılı sonunda yüzde 6,7’ye yükseldi. Diğer yandan, sektörün araç parkında yer alan hibrit ve elektrikli araçların payının artmaya devam etmesi de dikkatleri çekti. Buna göre, sektörün araç parkının büyük bölümünü yüzde 55,7 ile dizel yakıtlı araçlar oluşturmayı sürdürürken, benzinli araçların payı yüzde 36,1’e, hibrit ve elektrikli araçların payı ise 8,2’ye çıktı.

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici 2023 beklentilerini açıkladı

İçinde bulunduğumuz 2023 yılına ilişkin beklentilerini de paylaşan TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici; “Araç bulunurluğu ve finansman olanaklarına bağlı olarak sektörümüzün 2023 yılında da büyümeye devam edeceğini tahmin ediyorum. TOKKDER olarak sektörümüzün nabzını tutmaya devam ederken, Cumhuriyetimizin 100. yılında da mevcut ihtiyaçlar ve proaktif yaklaşımlar ile sektörümüzün ve ülkemizin kalkınması için adanmış şekilde çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Çinli Chery Mart ayından itibaren satışa başlıyor! Türkiye’de satılacak SUV modeller kaç para olabilir?

Araba Habercisi Ocak 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ocak 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 47. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 47. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor. Türk Telekom e-Dergi uygulamaları için link

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 47. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

2023 Araba Kiralama Firmaları.

2023 Araba Kiralama Firmaları
TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici

2023 Araba Kiralama Firmaları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba