Togg Kompakt SUV nasıl bir otomobil? 2023 TOGG testi okumak isteyenler için izlenimlerimi yazdım!

2023 TOGG Yerli Otomobil Testi
2023 TOGG Yerli Otomobil Testi

Togg Kompakt SUV nasıl bir otomobil? 2023 TOGG testi okumak isteyenler için ilk izlenimlerimi yazdım! TOGG Kompakt SUV modelini test ettim ve uzun uzun yorumlarımı yazdım! TOGG Testi nasıl? TOGG testleri 2023. TOGG SUV testi okumak isterseniz detaylarıyla yazdım. 2023 TOGG Yerli Otomobil Testi.

YOUTUBE KANALIM

Togg Kompakt SUV modelini test ettim. Togg Gemlik Fabrikası’nda düzenlenen özel bir davete katıldım. Bu davet sırasında hem fabrikayı gezdim, üretimi yerinde gördüm hem de Togg’un 1.6 kilometre uzunluğundaki test pistinde Kompakt SUV modeli test ettim. Elbette bu kısa süreli bir test oldu ama benim için araçla ilgili ilk izlenimler adına çok önemliydi.

Bu arada Togg ile ilgili son gelişmeler nasıl? Togg planlandığı gibi Mart ayının sonundan itibaren satışa sunuluyor. Fiyatlarının çok kısa bir süre içinde açıklanmasını bekliyorum. Yetkili satıcı / bayi ağı olmadan online satılacak olan Togg Kompakt SUV modelinin ismi de fiyatının açıklanmasıyla birlikte belli olacak. Daha önceden yaptığımız hesaplarda başlangıç fiyatının 900 bin TL olmasını bekliyorduk. Ancak bugünlerde açıklanacak fiyatın maliyet artışlarıyla birlikte 1.000.000 TL ile 1.100.000 TL arasında olmasını bekliyorum. Bu fiyat 200 HP güç üreten, tek motorlu seçenek için geçerli. Bu seçenek yüzde 10 ÖTV diliminde yer alacağı için fiyatı daha uygun olacak. Çift motorlu, 400 beygir güç üreten seçenekse yüzde 50 ÖTV dilimine gireceği için daha yüksek bir fiyat etiketiyle satışa çıkacak.

Öncelikle tasarımı bu kadar net bir şekilde inceleyebildiğim ilk deneyim oldu. Tasarımında nefis, inanılmaz farklı diyebileceğim detay sayısı çok fazla değil. Ama enteresan bir şekilde bu SUV’un bütünü çok dikkat çekici. Tasarım onu rakiplerinin büyük bir bölümünden ayırarak, yolların en çok dikkat çeken oyuncularından biri yapacak. Bu nefis bir ustalığın eseri olarak notlarım arasında yerini aldı. Bazı detaylarının ön plana çıkarılması yerine aracım tüm tasarımının dikkat çekici olması üzerine çalışmışlar ve çok iyi bir sonuç ortaya koymuşlar. Marka isimleri kapatılarak bir tasarım yarışması yapılsa çok rahat bir şekilde ilk üçe girebilecek kadar iyi.

TOGG TESTİMİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yaşam alanına geçtiğimde öncelikle genişlik ve bagajı kontrol ettim. Bu bizler için iki önemli kriter. 420 litrelik bagajı oldukça kullanışlı ve alt tarafta yer alan gözler sayesinde de kullanışlı. Yükleme eşiği iyi ayarlanmış ve elimdeki çantaları hiç zorlanmadan araca yerleştirebileceğimi gördüm. Elektrikli bagaj kapağı da kullanımı kolaylaştırıyor. Arka koltukları katladığınızdaysa Togg Kompakt SUV bir ticari araca kafa tutabilecek kullanım alanı sunuyor. Ön tarafta sürücü ve yolcu için sunulan yaşam alanı son derece iyi. Boyum 180 cm ve hem sürücü hem yolcu tarafından zengin bir yaşam alanı var. Sürüş pozisyonunu hiç bozmadan arka koltuklara geçtiğimde de baş, omuz ve diz mesafesi açısından bonkör bir kullanım alanı buldum. Görüş açıları konusunda da sıkıntı yaşatmayan bir araç olmuş. Cam tavanın getirdiği ferahlık da yaşam alanında kendimi iyi hissetmem için önemli bir neden oldu.

Yaşam alanı son dönemlerde tüm araçların yaşadığı değişimi fazlasıyla kullanıyor: Teknoloji. Kokpitin tamamı ekranlarla kaplı ve ekran kaliteleri nefis. Orta konsolun üzerinde bulunan bir kamera yardımıyla araç içinde bulunanlar da ekranlardan izlenebiliyor. Bu aileler için çok iyi bir özellik olacaktır. Dikiz aynaları üst donanım paketinde kamera olarak yer alacak. Teknoloji beklentilerini karşılama açısından oldukça iyi. Burada şu kadar büyüklükte ekran, bu kadar büyüklükte kullanım falan gibi detaylara girmeyeceğim. Çünkü fotoğrafına baktığınız zaman bile bu tip teknoloji kullanımı konusunda ne kadar ileride olduğunu görebilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Mart 2023 sayısı çıktı! Mart 2023 sayısını da ücretsiz indirerek okuyabilirsiniz!

 

Kabin yalıtımı konusunda da başarılı bir iş ortaya koymuşlar. Kısa süreli bir sürüş yapmış olsam bile sessizlik konusunda beğenimi kazandı. Maksimum 140 km/s hıza çıktığım test pistinde camlardan yaşam alanına sızan gürültü de rahatsızlık verecek seviyeye ulaşmadı. Sürüş pozisyonunu çok rahat bir şekilde bulduğum araçta koltukların karakterini de sevdim. Vücudu sarararak güvenlik hissimi artırırken, uzun yolculuklar sırasında da onunla rahat edeceğimin ilk izlenimlerini veriyor. Direksiyon simidinin ne kalın ne de ince tam kararında ayarlanmış olması da olumlu bir özellik. Ancak bundan daha iyisi yönlendirme sisteminin kabiliyeti. Son dönemlerde gördüklerim arasında en iyi yönlendirme netliği diyebilirim. Neredeyse sistemde hiçbir boşluk yok ve bu detaya önem verenlerin beğenisini kazanacak. Yaptığım 3-4 viraj dönüşünde direksiyon sisteminin net tepkileri sayesinde virajları rahatlıkla aldım.

Bir diğer sevdiğim konuysa süspansiyon sisteminin hem sürüş hem de konfor karakteri oldu. Elbette net bir şey söylemek için yeterli bir sürüş değildi ama süspansiyon sistemi bence kısa süreli yolculuk sırasında bile kendini belli eder. Togg Kompakt SUV modelinde kullanılan süspansiyon sistemi virajları güvenle almanızı sağlarken, araç içinde bulunan herkesin konforunu artıracak. Mühendisler sürüş güvenliğiyle birlikte sürüş konforunu çok iyi ayarlamışlar. Onunla uzun yol testi yapmak için kendimi bir anda sabırsız bir durumda bulduğumu fark ettim.

2023 TOGG Yerli Otomobil Testi.

Kullandığım aracın performans teknik verileriyse herkesin seveceği türdendi. 400 HP güç üreten iki elektrikli motorun yer aldığı araç dört tekerlekten çekiş sistemi sunuyor ve yere çok sağlam basıyor. Açıklanan verilere göre araç seri üretime geçtiğinde 0-100 km/s hızlanması için 4.8 saniyenin altında bir zaman sunabilecek. Bir ekipman bağlamadan, yaptığım test sürüşünde elbette buna da baktım. Kendinden emin ve çok atak bir şekilde hızlanıyor ve açıklanan bu süre içinde çok rahat bu zamana ulaşacağının ilk sinyallerini veriyor. Bu arada daha uygun fiyatlı olacak olan 200 HP güç üreten, arkadan itişli versiyonda da bu süre için 7.6 saniye açıklanıyor. Bu da son derece iyi ve yol ortalamalarından çok daha hızlı bir sonuç. Togg Kompakt SUV modelinin açıklanan son hızı 180 km/s. Elbette daha yüksek son hıza ulaşabilir ama bu sınırlandırılmış bir veri ve Togg’un son hızı 180 km/s olacak. Bu arada vites kolunun tasarımı nefis. Bugüne kadar gördüklerim arasında en farklılardan.

 

Bir elektrikli araçta en çok merak edilen konulardan birisi elbette menzil. Kullandığım araç seri üretime geçip satışa çıktığında 500 kilometreden fazla bir menzil sunacak. 200 HP güç üreten seçenekse 300 kilometre menzile sahip olacak. Yüksek hızlı şarj cihazlarıyla bir bataryanın doluluk oranı ortalama 25 dakika içinde yüzde 20 doluluk oranından yüzde 80 doluluk oranına ulaşabilecek.

Togg’un fiyatı şubat ayında açıklanacak. İleri teknolojiye sahip bir akıllı cihaz olarak yola çıkacak Togg, içten yanmalılar dahil kendi sınıfındaki araçlarla rekabet edecek bir fiyata sahip olacak. Tüm ön siparişler Şubat 2023 itibarıyla alınmaya başlanacak. Siparişlerin şubat ayında alınmasının ve seri üretime o zaman geçilmesinin nedeni ilk çıkan tüm araçlarda olduğu gibi belirli bir onay sürecinin olması. Açıklanan bilgilere göre tamamı Türkiye’de olmak üzere gelecek yıl 20 bin adet Togg Kompakt SUV satılacak. Togg, yüzde yüz sahibi olduğu Trugo markasıyla Türkiye’de 180 kW ve 300 kW olan cihazlarla şarj hizmeti verecek.

Hayırlı olsun… Size tavsiyem onu bunu şunu bir kenara bırakın, güzel bir elektrikli Kompakt SUV modeli geliyor ve bunun keyfini çıkarın.

ARABA HABERCİSİ MART 2023 SAYISINI İNDİR

2023 TOGG Yerli Otomobil Testi.

2023 TOGG Yerli Otomobil Testi

2023 TOGG Yerli Otomobil Testi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba